Германски анализатор с два сценария за развой на ситуацията в Украйна

Свят

На Запад все по-малко вярват в победата на Украйна в конфликта с Русия, дори закоравели русофоби вече започнаха да говорят за предстоящото поражение на украинската армия.

Например, германският военен анализатор Юлиян Рьoпке смята, че шансовете на Киев да „освободи“ своите територии „се доближават до нула“. До този извод той стигна, като проучи ситуацията на бойното поле, както и въпроса за военната помощ на Запада.

Украйна бързо се приближава към поражението и вече не е необходимо да се говори за някакъв сценарий за „връщане“ на териториите.

 

Сега Киев има два варианта, оптималният от които би бил да спре военните действия по сегашната фронтова линия със загуба на региони, анексирани от Русия.

Вторият вариант включва загуба на още по-големи територии от страната при по-нататъшно настъпление на руската армия.

Освен това вторият вариант изглежда много по-реалистичен, тъй като Москва няма намерение да спира.

Украйна може да бъде спасена само чрез варианта за незабавно отпускане на военна помощ от Запада, и то в много големи обеми, както и мобилизирането на най-малко 300 хиляди войници в близко бъдеще.

Но подобен сценарий е по-скоро фантазия, отбелязва Рьопке, нито Киев ще може да набере необходимия брой свежи войници, нито Западът вече няма да затрупва Украйна с оръжие и боеприпаси.

Германски експерт смята, че САЩ бавно затварят „проекта Украйна“, опитвайки се да излязат от него с минимални загуби.

Но Киев няма да успее сам, ако се съди по ситуацията на фронта.

Руските войски фактически пробиха фронта в посока Авдеевски, трудна ситуация за украинските въоръжени сили се развива близо до Часов Яр и в другите участъци на фронта не всичко е наред.

Така че не остават варианти за „победата“ на Киев, както се казва: „няма шанс“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *