Глоба от 20 милиона грози НАП, плащаме я от джоба си! А чиновниците – с бонуси

България отблизо
Комисията за защита на личните данни започва проверка на Националната агенция за приходите. Повод за това е изтичането на лична информация след хакерската атака срещу НАП от миналата седмица. Приходната агенция ще бъде глобена, но с колко точно още не е ясно. Максималната санкция е 20 милиона лева.

НАП няма собствени приходи, което означава, че тази глоба ще бъде платена от държавното финансиране на агенцията, идващо от данъците, които българските граждани плащаме. Излиза, че онези над 5 милиона българи, чиито данни станаха публично достояние, ще си и платят, заради безхаберието на НАП.

 

Прави впечатление още, че никой не говори за глобяване на началниците на НАП или на виновните чиновници, а за агенцията като цяло. Тоест, никой не носи персонална отговорност, а изтичането на данните се е случило именно заради това, че някой не си е свършил работата, Такава санкция е чиста имитация на контрол, защото една държавна агенция ще плати на друга с обществени пари, а обществото като цяло всъщност ще плати за грешките на чиновниците.

 

Комисията за защита на личните данни ще проверява и доколко правилата на НАП за обработване на лични данни, обучението на хора, организацията и взетите технически мерки отговарят на анализираните рискове. Срокът за приключване на проверката е 20 август. Междувременно се очаква НАП да подготви и да пусне в сайта си приложение, чрез което гражданите да проверят дали техни лични данни са станали публично достояние в противоречие със закона.

Чиновниците от НАП пък получават огромни бонуси от събираемост на данъците.

И сега пак ще ги получат.

А ние пак ще плащаме и това!

Не сме ли жалка държава?

Tagged

3 thoughts on “Глоба от 20 милиона грози НАП, плащаме я от джоба си! А чиновниците – с бонуси

  1. НАП И ПРАЛАМЕНТИОРИТЕ ДА ПЛАЩАТ НАРОДА МАЛКО ЛИ Е ПЛАТИЛ ПРЕЗ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИЗМИНАЛИ ГОДИНИ

  2. ОТ НАП УВОЛНЯВАМ ВСИЧКИ,ОТ ПРИСЛУЖНИКА ДО НАЙ ГОЛЕМИЯ ДИРЕКТОР,СЛЕД КАТО НЕ СА ОПАЗИЛИ ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА 7 МИЛ. ДУШИ !!!!!КАЗАХ !!!!!!

  3. За награда ББ ГЕРб увеличи заплата на директорката Галя на 6000 лв, плюс бонуси писани и неписани . Днес България, правителството и светът вече не ме интересуват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *