Гросмайсторът Владимир Путин даде шах и мат на Макрон! Ето какво му каза!

Свят

Визитата на Владимир Путин във Франция потвърди актуалната и едновременно вечна тенденция, че във сложни времена Европа винаги се нуждае от Русия.

Точно затова френският президент Еманюел Макрон покани Владимир Путин в Брегансон, с тайната мисъл постепенно да стане главният западен събеседник на руския президент. И наистина, Тръмп засега не може да общува редовно с Путин, Меркел с голяма скорост се превръща в „куца патица“, а Великобритания е напълно затънала в Брекзит. Макрон видя в тези събития своя шанс и побърза да вземе ролята на главен западен модератор в отношенията с Русия. Понеже, стремежът на Франция и Германия, а и на Макрон в частност, да счупят „приятелските“ окови на САЩ, ги тласка към тактическо сближаване с Русия. Това, разбира се не означава, че германо-френският тандем, който управлява ЕС от Брюксел, е решил да скъса окончателно с Вашингтон. Нищо подобно. Те просто искат да са партньори на САЩ, а не колониални управители, каквито са в момента.

Не е тайна още, че Макрон нарочно направи така, срещата с Путин да е, само няколко дни преди свиждането на Голямата седморка. За да има възможност след това, при разговорите с Тръмп, Меркел, Джонсън, Абе и другите, да разкаже на колективния Запад за техните разговори или дори споразумения с руския лидер – за Украйна, Иран, Сирия и изобщо за конфликта между Русия и Запада. И по този начин да стане главен модератор на отношенията на Запада с Русия.   

Нещо повече. В контактите си с Владимир Путин, Макрон разчиташе да го убеди Русия отново да се върне в Голямата седморка, която да стане отново Голямата осморка. А знаем, че именно държавите от Голямата седморка управляват света. С други думи, Макрон официално покани Владимир Путин да влезе в Западния клуб и да управлява света, заедно с тях.

Сигурно Еманюел Макрон е смятал, че връщането на Русия в „Голямата осморка“ е желана цел за Москва. Затова той трябваше да размаха този морков пред лицето на Владимир Путин, за да го принуди да стане по отзивчив към щенията на Запада. А тези „щения“, както знаем, се заключават в установяване на безразделно западно господство над света. В унищожаването на голяма част от човечеството и преди всичко на славянските народи, за да може намаляващите ресурси на планетата да бъдат достатъчни за господарите и за техните слуги, от избраните да слугуват на новите цезари, западни народи. А за Русия се подготвяше изолация в Г 8, принуждаване на Путин да изостави Украйна, Сирия и Крим, след което следваше разкостване и на РФ.

Този западен замисъл, разбира се, бе наивен, напълно погрешен и съвършено неправилен! По простата причина, че Владимир Путин ясно и отчетливо заяви: „Голямата осморка е мъртва. Как Русия може да се върне в организация, която не съществува? Понеже извън Голямата осморка, има още много държави, с които Русия поддържа приятелски взаимоотношения. И ние не се готвим да жертваме тези отношения, за да се върнем към вашата Голяма осморка или беше седморка. Както искате, така я наричайте“, закри със замах въпроса руският президент.

„Като цяло, продължи Владимир Путин, има и други международни организации, които играят значителна, роля в международните отношения. Например „ Голямата двадесетица“. И там днес са представени такива големи икономически играчи като Китай, Индия и много други страни. ”

С други думи, Владимир Путин припомни едно простичко нещо – самият Запад уби Г-8. И сега вече е късно да се възстановява този прекалено затворен клуб. Защото светът стана многополярен и народите вече не приемат диктата на колективния Запад.

Точно затова, Русия не може да бъде част от Европа. Не може да бъде част от Европейския съюз. Русия може да бъде стратегически партньор на Европа. Ако, разбира се, Европа иска да се запази като център на цивилизацията. И при още едно условие. Ако ЕС престане да бъде слуга на САЩ. Ако престане да налага на европейските народи атлантическите „ценности“. И, с помощта на Русия, се превърне в самостоятелен играч.

„Европа, добави Владимир Путин, трябва просто да преразгледа концепцията за своя суверенитет. Тя има свои съюзници. А и в света, западната хегемония непрекъснато се поставя под съмнение, Европа трябва да играе своя роля, а не да бъде слуга на САЩ. Ето защо диалогът между Европейския съюз и Русия е абсолютно необходим, за да може ЕС  да си върне своята тежест, както и ролята си в света.“

„На нас ни е нужна независима Европа. Ние заедно трябва да гарантираме, че няма повече да има никакъв Атлантически проект. За да закрием окончателно онази епоха, когато „Голямата седморка“, а всъщност атлантиците, диктуваха на света своята воля и своите условия за глобализация“, завърши Владимир Путин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *