Дайнов: ГЕРБ ще излязат замаяни от изборите, ще има протести, статуквото пада

България отблизо
Протестите срещу Иван Гешев и изобщо статуквото ще продължат и заедно с официализирането му за главен прокурор ще се получи чудна смесица за промяна на управлението, казва политологът Евгений Дайнов.

В интервю за вестник „Сега“ той коментира дали е позатулен безпрецедентният скандал с теча на лични данни от НАП на милиони български граждани: Не, всичко това ще продължава месеци наред и ехото ще е далечно. Не знам дали властта си направи сама целия този скандал, както навремето Хитлер запали Райхстага, за да удари всички свои политически противници. Но в момента властта, както и проправителствените медии, както и Иван Гешев се опитват да използват теча от НАП, все едно е пожарът в Райхстага. Да го удържат като политическо явление, за да гонят своите политически противници. Ясно е. През ден публикуват списък с врагове на народа. Което е политическа акция от страна на режима срещу хората и тя ще продължи с месеци, обяснява той.

 

А и всичко, което публикува прокуратурата, свързано с разследването по НАПлийкс, е заплаха срещу определени хора и среди. Там пише – с всички средства от закона ще ви преследваме, ще ви попилеем, ако не си налягате парцалите, допълва политологът.

 

Дайнов коментира и каква политическа есен ни очаква: Според него, Гешев, който е продукт на съветската школа на държавен тероризъм, не напразно българските прокурори висят в Русия непрекъснато и се връщат със съветски номера, трябва да бъде наложен официално. Като прибавиш и протести, които ще започнат отново, и го поразбъркаш, се получава чудесна смесица. Изходът от нея е, че ГЕРБ ще излязат от тези избори като замаяни, няма да знаят на кой свят са.

 

В лицето на ГЕРБ и БСП виждаме неспособността на статуквото да продължи да се възпроизвежда. Това означава, че разклащането и падането на ГЕРБ няма да доведе на върха БСП, защото левицата също е в много тежка, може би окончателна, криза. Цялото това поколение на т. нар. преход политици и партии ще влезе в разклащане и може би криза, отваряйки място за ново поколение, смята поритологът.

Кога обаче, не е ясно.

Гарантирам ви, че ако има втори тур и добра кандидатура срещу Фандъкова, то тя ще изгуби. Категорично. Софиянци са разярени. И то двойно – първо им писна от ГЕРБ и тези некултурни хора, а все пак София е стар буржоазен град, и второ дълбоко им е писнало от Йорданка Фандъкова, категоричен е Дайнов.

loading...

Tagged

1 thought on “Дайнов: ГЕРБ ще излязат замаяни от изборите, ще има протести, статуквото пада

  1. МОЖЕ ДА Е ТАКА ,НО САМО С ПРИКАЗКИ НИЩО НЕ СЕ ОПРАВЯ ,НЯМА ГО ЛИДЕРА,А ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТРУДНО И НИКОГА НЕ СЕ Е НАМИРАЛО ЛИДЕР,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ ОМЪСКАРЕНИ ,ИЛИ ЗАВИСТА ИДВА В ПОВЕЧЕ !!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *