Даниел Митов: Не съм аз кандидат за президент! Имаме си нашият вожд – Бойко Борисов!

България отблизо
Не съм аз. Не знам откъде тръгна тази история. Това заяви Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ в отговор на въпрос дали той е кандидата за президент на най-голямата партия у нас. Има още малко време – ние водим разговори със структурите и в изпълнителната комисия, допълни Митов, който беше гост в студиото на ”Денят започва” по БНТ с Георги Любенов.

Според Митов, всички проблеми се трупат на гърба на президента Румен Радев и са негова отговорност.

 

Г-н Радев тежко раздели българската нация, взима пряко участие във формирането на партии и в преговорите за съставяне на кабинет. Той носи вина, че няма редовно правителство. Неговата цел беше служебното правителство да управлява до президентските избори, за да ползва държавният апарат за своето преизбиране. Всички проблеми са негова отговорност.

В момента изглежда, че той няма никаква алтернатива, но когато се появи такава, нещата ще изглеждат по друг начин. И президентът Петър Стоянов изглеждаше непобедим, а хората гласуваха за Георги Първанов, посочи Митов.

 

Според него, най-важното за кандидатурата на ГЕРБ е да бъде човек, който може да победи Румен Радев на изборите.

 

Видяхме до какво водят разделителните червени линии – до нестабилност, скандали, взаимни обвинения, така че ясно е, че червените линии не могат да бъдат

фетишизирани, да бъдат някакъв лакмус, през който да мериш отношение към другите партии. Червените линии могат да бъдат разделител за ценности, посочи Митов.

 

Партиите са изградени на базата на някаква политическа философия, зад която седят граждани, избиратели и именно на тази база трябва да се разглеждат политики и да се търсят компромиси, смята той.

 

Политиката всички срещу ГЕРБ е безплодна, импотентна и не води до нищо, категоричен е зам.-председателят на партията.

Аз като човек със семейство виждам, че от магазина вече не можеш да излезеш без да похарчиш 50 лв за елементарни неща, това започва да става проблем за семействата, за хората. Трябва да има стабилно правителство, за да бъдат овладени повишенията на цените, така че има много неща, които не могат да бъдат овладяни от служебен кабинет, обясни още Митов.

 

Той посочи като пример и действията на служебния финансов министър Асен Василев, който преди актуализацията дошъл в парламента и „размахал“ една презентация.

Поканил по един представител на парламентарна група, показал една презентация и така си мисли че е направил необходимото. Трябваше да разговаря с всяка ПГ, да си представи идеите, да изслуша другите мнения, какво искат, допълни Митов.

 

 

Според него, сред партиите на протеста се наблюдава т.нар. синдром на пенсионирания Свети Георги.

 

Партиите на протеста някакси не разбраха, че са постигнали определена цел, че са влезели в парламента и пренесоха там барикадите. Не разбраха, че там вече е друга среда, че трябва да уважават вота на другите избиратели за останалите политически партии и не могат да си избират с кого да разговарят, смята Митов.

За реформа в правосъдието имаме цяла глава в програмата си. Просто трябва да седнем и да разговаряме с останалите партии, за да направим цялостна, философски свързана реформа, която включва всичко, обясни той.

 

Даниел Митов е категоричен – Бойко Борисов е и остава лидер на ГЕРБ.

 

Ние си имаме лидер, казва се Бойко Борисов, той си е лидер на партията. Моето мнение е, че той трябва да си води листа като лидер. Хората гласуват за това лидерство и това е най-голямата партия. Г-н Борисов е казал кои са хората, които да преговарят с другите… Ще видим каква ще е конфигурацията на следващите избори, но със сигурност трябва да има правителство, посочи Митов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *