ДБ излизат на нов некъпан протест утре. Ще свалят Радев. Кой плаща?

България отблизо
Пореден протест срещу решението на служебното правителство да се върне обратно на масата за преговори с ”Газпром” организират граждани в социалните мрежи. Демонстрацията ще се проведе утре вечер в 18 ч. пред Президентството. Протестът се организира всъщност  от ”Демократична България”.

Недоволството тлее вече няколко седмици – още от началото на служебното правителство на Румен Радев. Преди да бъде назначено, енергийни експерти, дипломати и политици предупредиха, че временното правителство ще направи крачка към ново затопляне на отношенията с Кремъл, след като от руска страна спряха газовите доставки за България и още няколко държави. Припомняме, че причината бе отказът на страната ни да плаща за синьо гориво в рубли.

Връхна точка в обществения гняв взе вчерашното решение на правителството, според което няма друг изход освен страната ни да се опита да поднови изпълнението на договора с руската компания. Енергийни експерти обаче предупреждават, че това ще окаже пагубен ефект върху хода на евентуален бъдещ арбитраж.

Протестът пред президентството утре отново ще е под надслов „ГAZwithme“

„Лъжа е, че газът от “Газпром” ще бъде евтин. Лъжа е, че той е сигурен – Кремъл го спира и намалява и в момента на редица европейски страни. Лъжа е, че въпросът за руския газ е само икономически – той е оръжието на путинова Русия да подчинява Европа“, пишат от ДБ.

В същото време в социалните мрежи ври контрапротест, че шепа хора искат да налагат правила в България.

Протестът е платен, твърдят безпартийни софиянци.

Всичко това е предизборна пушилка.

Преди година ДБ влязоха във властта с една бутафорна акция срещу Доган в „Росенец“, а сега се опитват да се намъкнат в парламента чрез уж масови протести срещу Русия.

Експерти доказаха, че правителството, в което участваше и ДБ е купувало 100 процента руски газ, само че чрез посредници.

В мрежата питат и защо на протеста се вее американското знаме, а не българското.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *