ДБ изплакаха: Борисов ще свали правителството преди местните избори! Вече дебне в засада

България отблизо
Натискът върху Бойко Борисов заради скандала с „Турски поток“ и завръщането на Васил Божков се очертава да избие в политически катаклизъм и нова Костинбродска афера. Изпаднал в паника, лидерът на ГЕРБ се е насочил към радикално решение – да развали правителството преди местните избори, като преди това върне гласуването с хартиената бюлетина – единственият начин да купи достатъчно гласове на най-важните избори – местните.

Това научи Фрог от източник от Демократична България, в която също текат сътресения и част от партията се изкушава от задкулисни оферти на Борисов за нов сценарий за управление.

 

Ябълката на раздора ще бъде машинното гласуване. В ГЕРБ вече е подготвена мащабна атака с фалшиви записи, снимки и видеа, поръчкови статии и активиране на всички структури и трол фабриката, за да се удари по машинното гласуване и ПП да се обвинят в манипулации. След това идва ред на парламента, където заедно с ДПС, Има такъв народ, БСП и солиден брой отсъстващи от Възраждане да се прокарат нови промени в Изборния кодекс, с които машините изцяло да отпадат от местните избори. За ДБ обаче Костинброд 2 е червена линия, след която малкото кандидат-отцепници, жадуващи общо правителство с ГЕРБ, ще загубят сила в коалицията, която от
години натиска за машинно гласуване.

 

В момента се подготвят и „спонтанни“ протести срещу правителството на Николай Денков, за да се отслаби силата му в (не)коалиционните преговори, казва източникът на Фрог.

 

Ожесточението в лагера на ГЕРБ се усилва и заради затихването на всичко по темата с Алексей Петров, на която са разчитали да държи интерес до местния вот. Пришиването на Алексей Петров с „бащата на Кирил Петков“, вместо дългата история на Борисов с убития – фирмена, лична и семейна, не издържа много. Десетки мемета и общи снимки на Борисов и Петров заляха социалните мрежи, а остава един много важен неизяснен въпрос – защо Трактора поръчва атентат през 2013 година срещу тогавашната жена на Борисов – банкерката Цветелина Бориславова /чието име изплува и в скандала с „Турски поток“/.

 

Стои неразрешен и въпросът с обществените поръчки и комисионните от пътищарите за предизборните черни касички на ГЕРБ и ДПС. Премиерът Денков не само не дава индикации, че ще махне Андрей Цеков като регионален министър, ами Кирил Петков лично заяви в интервю как управляващата партия ще седи плътно зад него.

 

Голямо е разочарованието в лагера на ГЕРБ и от Мария Габриел, която не само не изпълнявала ясни нареждания от хората на Борисов, но и даже не ги информирала за действията си и правела „откровени глупости“, според недоволни в ГЕРБ. Затова вариантът да се ускори ротацията и Габриел да стане премиер преждевременно не е най-удачният за ГЕРБ, макар все пак да се счита за по-добър за тях от управление начело с Денков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *