Деница Сачева: Хората, които сега протестират, после няма да има какво да ядат!

България отблизо

Неизбежно е да чуем гласа на хората, които имат справедливи искания, неизбежно е да чуем гласа на младите. Но също така е неизбежно да дадем много ясен отпор на всички онези, които имат антиевропейска риторика, слагат бесила и зоват към размирици. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в отговор на въпрос дали е неизбежно правителството да отстъпи пред исканията на протестиращите за оставка.

Нямаме никакъв страх от служебно правителство, става дума за отговорност. В случая не се пази правителството, а работещият парламент. България трябва да има работещ парламент заради ситуацията с кризата с коронавируса. Без работещ парламент не може да приемем нов бюджет и да се увеличат пенсиите. Нас служебен кабинет не ни плаши, но плашещо е да влезем в окото на кризата без работещ парламент, подчерта социалният министър.

По думите й показаните снимки с пачки евро в шкафчето на спалнята на премиера Борисов са медийни внушения.

Нека да говорим за корупцията с факти и доказателства. През 2009 година брутният вътрешен продукт беше 72 млрд. лева, а сега е 118 млрд. лева. Тогава минималната заплата беше 240 лева, а сега е 610 лева, посочи Сачева.

В демокрацията трябва да се уважава законния избор. Редовните избори са само след осем месеца и няма причина да се иска оставка.

Хората, които днес организират зрелища, утре няма да могат да осигурят хляб и ще влезем в спирала от протести, заяви тя.

След вота на недоверие всички варианти са възможни, но трябва да бъде взето онова решение, което ще е най-добро за хората и за страната, каза Деница Сачева.

В момента точният брой на хората, които са без работа, е 264 000 души. Процентът е 8,3. 37 000 души са намерили работа през юни, което е рекорден брой.

Според Сачева при оставка едни протести ще бъдат заменени от други, а това може да доведе до спирала от избори.

Тя отхвърли тезата, че има зависимост между ГЕРБ и ДПС.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *