Диана Дамянова: Идва време безмилостно дълго, безмилостно черно и със съдрани политически гащи

България отблизо

Тази кампания ще бъде безмилостна – безмилостно дълга, защото те всичките вече са в кампания и безмилостно черна, защото доскорошното семейство смята да се разведе по най-скандалния от скандалните начини – като си извади цялото мръсно бельо на показ.

 

Това коментира във „Фейсбук“ Диана Дамянова.

 

От една страна, който владее службите ще изтича /навярно още/ следствена и друга информация, която да убеждава гражданите, че случките с пудели и пачките са в центъра на работата на ПП.

 

И вероятно, поне до изборите, няма да получим официално потвърждение на снимките.

Срещу това ПП /забележете ДБ е извън този пикчър/ ще вика ама те и другите /не само любимият им Живко Коцев/ познават и имат снимки с контрабандистите, ама защо тези снимки не излизат/по Денков/.

А дали тези лица и доколко са контрабандисти, това ще разберем /ама може и да не разберем/ след изборите.

 

Другата характеристика на развода по български е тоталното изопачаване на фактите. От двете страни, с често припяване и от третата, дето е била в брачното ложе.

 

Твърдения като това, че другия път ще бъдем с ГЕРБ само при ясно разписани ангажименти и срокове, напълно, ама напълно не отговарят на въпроса, защо аджеба не го направихте предишния път, ами се скрихте зад думата СГЛОБКА, както и зад твърдението че това си е било чисто ваше правителство.

 

Декларациите на Борисов, че „край, ама не не, пълен край” от своя страна само представляват заплаха, която никой , поне на този етап не приема сериозно. Напротив, след тези заклинания по време на кампанията, които са му очевидно необходими за да си споява редиците, след това ще трябва да омекне и „в името на България” пак ще се сглоби.

Всички думи и от двете страни на семейството „в труден развод” нямат никаква собствена тежест.

 

Третият в ложето пък от своя страна, размахва пуделите като знаме и твърди, че същите пудели ще застанат на оградата на Борисов. Грозно, но картинно.

 

Безпощадна ще бъде кампанията и защото ще трае не един а два месеца.

Шумните сбирки на герб-привърженици, където се ръкопляска дирижирано /има и диригент/ при влизането на вожда и окултните срещи с активисти на ПП, които разказват за безбройните успехи на Денков и огромните пробиви на Асен Василев са стилистика на която може да се сложи спокойно оценка 3 минус. Но, това са измислили и това ще правят.

 

Тук ДБ напълно липсва, вероятно осъзнало , че в „шибани моменти” мълчанието е злато.

 

Какво обаче смята да реши българският избирател, кой на каква позиция ще постави е въпрос от миналото, през кампанията, та чак до бъдещето.

И ако в тази кампания заклинанията продължават, а изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност, както и пробив на някой, който в момента не е в сметките на социолозите.

 

Защото в политическото пространство няма вакуум. Има редовно гласуващи хора и бидейки отчаяни от последните години и отвратени от настоящата лексика и събития, те могат да дадат надеждите си на някой друг.

 

А да останат надежди за сглобяване е много важно, защото за съжаление само и единствено партиите от сглобката /от сега съществуващите/ могат, при това с огромни компромиси помежду си , да разрият кочината на съдебната власт и службите. Повтарям, само заедно и само с огромни компромиси.

 

Затова си мисля, че клетвите на ПП от телевизора, както и тези на Борисов пред микрофоните, не помагат на бъдещата сглобка, но пък широко отварят вратите на бъдещ кабинет на НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ.

 

Няма да е за първи път да ни СПАСЯВАТ. Обикновено резултатът е много много самоспасителен – спасителите стават неземно богати за кратко време.

 

Или пък Главчев ще стане най-дълго управлявалият премиер на България за последните 4 години.

 

Или пък ще се произнесе Конституционният съд и това ще сглоби разглобеното и съедини несъединимото.

 

И въобще, вървим към обхващане на необхватното. Последното е цитат по Прудков /които са двама/, но Найо , преди да го сложи в устата на Кирил, да го накара да го прочете, че с „Майстора и Маргарита” малко тъпо се получи.

 

Завършвам с това, че олиото вече е разлято…. Найо ще ме разбере навярно.

 

Но все още можем да не стъпим на трамвайната линия. Иначе трамваят ще ни разчлени /разглоби/ завинаги.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *