Доган тръгна да сваля правителството! Вижте първия му ход!

България отблизо
Парламентът отхвърли тази седмица на първо четене предложение на ДПС  да бъде променен  Закона за българското гражданство и да се премахнат в него  „дискриминационни текстове“.

ДПС настоява  да се въведе ускорена процедура, по която  изселниците от 50-те и 70-те години на миналия век, които тогава  по силата на спогодба с южната ни съседка са избрали да имат турско гражданство, сега да могат да възстановят и българското си! И то без много формалности, а направо по бързата процедура.

Депутатът Хамид Хамид, който е един от авторите на проекта, театрално изплака по бТВ.  „Тези хора са несправедливо лишени от българско гражданство, те са родени  тук в България. Те всеки ден си мислют с тъга и носталгия за България!“ А ние не им даваме законното право да са български граждани.

Направо да се разплачеш! Човек, изселил се преди 70 години или преди 50, избрал съзнателно гражданин на чия държава да бъде, цял живот, всеки ден ридае за България! Че какво му пречи да се върне? И да си избере само българско гражданство, щом толкова му е мило?
На всичкото отгоре тези хора са на пределна възраст вече, прекарали са целия си живот в Турция и внезапно изпадат в носталгия. Не по родината, а по…гражданството.

Според  ДПС,  страната ни е ратифицирала Европейската конвенция за гражданството още от 2006 година. В  тази конвенция  е предвидено да не се допуска  дискриминация в разпоредбите относно гражданството и не трябва да се прави разграничение на хората по пол, религия, раса,  или етнос.

Хората на Доган обвиниха страната ни, че не изпълнява подписаната конвенция.

Съвсем очаквано промените, които иска ДПС бяха отхвърлени в пленарната зала, като голяма част от депутатите гласуваха с „въздържал се“, защото не знаеха как да реагират.

Всъщност ДПС не се и надяваше да се приеме поправката.

Според политолози това е поредното предупреждение на Доган, че не желае повече този парламент и тази власт да управляват България.

Само преди седмица заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов  каза в свое интервю, че Доган не подкрепя ГЕРБ и ще направи всичко възможно да ги накарат да се оттеглят доброволно от властта. Мотивите бяха, че след девет години управление партията на Борисов и самият Борисов са довели народа до просяшка тояга, че има два милиона бедни, че няма никакви реформи, че страната тъпче на едно място и е последна в ЕС по всички показатели, а управляващите са затънали до гуша в корупция.

Ние сме твърдо за излизането на ГЕРБ от властта и съставянето на експертно правителство, което да промени статуквото в държавата и да извърши необходимите реформи, каза Ахмедов. Нашият председател не е разбран правилно в речта, която изнесе в края на годината. Той не подкрепя ГЕРБ и Борисов, а иска оставката им и един нов начин на управление на България, която е на всички хора, живеещи в нея.

Ние настояваме да бъдат назначени надпартийни експерти, които да решат проблемите с безработицата, образованието, здравеопазването, съдебната власт, икономиката и страната ни да заеме полагащото й се достойно място в ЕС, а хората да заживеят нормално.

Досега нито една партия не направи това. Имаше само обещания. Край на обещанията! Хората не могат да живеят повече така, предаде Ахмедов думите на шефа си.

Явно в момента Доган нанесе първия си удар. Той показа на ГЕРБ, че може да върне гражданството на стотици хиляди изселници и то чрез Европейския съд, ако поправката не се приеме от парламента и да промени силно резултатите при евентуални избори.

Сега очакваме втория ход от Сараите.

Какъв ще е, можем само да гадаем.

Но едно е сигурно, каквото реши Доган, то се случва. Примери от близката история – много.

И ако не бъде притиснат да спре с исканията за експертно правителство, то краят на ГЕРБ е много близо.

Може би затова Борисов е през седмица в Турция на килимчето.

Да моли за отсрочка и власт…

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Доган тръгна да сваля правителството! Вижте първия му ход!

  1. Един от първите, който трябва да бъде премахнат е точно Доган. Този подлец иска да ни унижи и унищожи. Той е опасен точно толкова, колкото и Боко и Цветанов и всички подлеци и мерзавци от всички досегашни партии от 9 септември 1244г. и до сега!!! Толкова ли глупав народ сме, че гледаме, разбираме, но не реагираме, както подобава???

  2. Може и да има честни хора, които искат да се върнат от Турция в България, но повечето мразят България и искат да я съсипят и превземат. Изобщо не трябваше да има такава партия като ДПС. Това е „Троянски кон“! Не се мамете да вярвате на измамници и неверници !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *