Доц. Вацев разкри какво е възможно Путин да прави във връзка със спецоперацията

Свят

Възможно е Путин и Пригожин да организират изваждането на светло на главните противници на специалната военна операция. Тази теза изрази пред БНР анализаторът Валентин Вацев. Той не е изненадан от това, което се случва в Русия.
„Не вярвам, че е метеж. Те се правят по друг начин“. Анализаторът вижда и наличието на „детински измами“:

„Как Пригожин, със своите 25 хиляди души личен състав, ще отиде да превзема Москва? С 250 хиляди също не може. Има плашене на гаргите. Имам чувство, че наблюдаваме сюжет, който е предварително разработен“

Пригожин беше натоварен с ролята да говори неща, които Путин мисли, но не може да си позволи да каже, смята Валентин Вацев.

Той допусна, че може да има и „някакви промени в характера и душевното състояние на Пригожин“. „Няма видимост на особено стабилен човек“.

Анализаторът отбеляза също, че е крайно време българската аналитична култура да престане да говори за Русия изобщо.

„Там има дълбоки антагонистични противоречия. Българският анализатор трябва да спре да се занима с Путин. Не всичко опира до него. В Русия съществуват два политически блока, които са в непримиримо противоречие – блокът на индустриалния капитал и този на олигарсите. Путин изпълняваше ролята на балансьор между двете политически групировки, които в момента се опитват да се унищожат взаимно. Руският олигархат ще се бие до последно. “

Не бива да се очаква, че наближава краят на света. Започва просто следващият етап на дълбоките и неразрешими противоречия, които се разгръщат на украинска земя, но техният източник е в Москва, отбеляза Вацев.

Ако на власт дойдат руските турбо патриоти, ще има такова ръководство на Русия, че на неговия фон Путин ще изглежда като питомен ангорски заек. Ще съжаляват за него, посочи още анализаторът.

Освен двете сили, които са вътрешноруски, съществува и украинското ръководство, което е много добре организирано и медийно защитено, и сега трябва да почувства прилив на надежди, смята Вацев.

„Украинските пропагандни централи сигурно изпитват прилив на ентусиазъм“

Очаквам българската демократична медия среда да смени оценката си за Пригожин, отбеляза още анализаторът.

Вацев отбеляза, че не бива да забравяме главните залози в играта – промяна  на обществено-политическия строй и метода на управление  на Русия, която е ядрена сила.

Цялото инетрвю на Петър Волгин с Валентин Вацев може да чуете тук

Източник: БНР

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *