Доц. Кунчев: Мангъров и Чорбанов разделят обществото! Рушат авторитета на Щаба!

България отблизо

„Много е динамично развитието на нещата. Имаме 6 договори за ваксини, но водим преговори за седма. Поръчали сме най-много от ваксината, която е най-класическа. Тя доста прилична на руската ваксина. Това беше ваксината, която се очакваше първа да излезе.“

Това каза в телевизионно интервю главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „Аз вчера получих няколко имейла от лекари, които ми обясниха колко е необходимо именно те да се ваксинират. Разбира се , няма да бъде отказано на никого“, разказа той. „Когато обхванем по-голямата част от здравната система, можем да си позволим да ваксинираме и учители и други“, обясни доц. Кунчев. „Видя се вече на база на 30 млн. направени ваксини в света, че процесът е безопасен и има все повече желаещи.“, поясни той.

„Абсолютно невъзможно е да правим сигурни прогнози за развитието на пандемията. Не можем да гарантираме дали няма да има поредна вълна. Заради това не мога да кажа кога е редно да се направят изборите.“, каза доц. Кунчев. „Напълно е възможно ако има удължаване на изборния ден, хората под карантина да могат да гласуват по-късно. Отиването в МОЛ-а е по-опасно, отколкото гласуването“, категоричен е той.

Доц. Кунчев коментира и твърдението на доц. Андрей Чорбанов, че не е нужно ваксинираните да се пазят и да спазват наложените мерки. „Не искам да влизам в спор с проф. Чорбанов, но заради хора като него и доц. Мангъров хората не знаят на кого да вярват и има разделение в обществото“, заяви експертът.

Добре е за Щаба да има един виновен, в случая двама.

Но те не са единствените виновници, че в болниците нямаше места и хората си стояха по къщите на принципа който оцелее.

Вероятно те не са и причината да се строят по време на пандемия стадиони вместо болници и да се хвалим даже с това.

Но те всеки ден излизаха с различна информация за карантини и ваксини, която объркваше и най-вярващите в Щаба и мерките.

Затова е най-вероятно, ако нещо се обърка, да имаме един виновен.

В случая двама.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *