Доц. Мангъров призна: В началото и аз получавах паник-атаки!

България отблизо
Това, което казах за коронавируса не беше нещо ново, дори беше от 9-та дупка на кавала, но се превърнах в една от главите на триглавата ламя, както написа една медия, сподели доц. Атанас Мангъров по телевизия 7/8.

Много съм доволен от това, което се случва и най-съм доволен, че няма да продължи извънредното положение. Изправяше ми се косата, ако бяха продължили.

Три четвърти от болните са без никакви симптоми. Истински болните са 30-40 души, които са в интензивните отеления. Другите могат да си се лекуват вкъщи. С една дума, това което се случи е натягане на ситуацията. ПСР- тестовете са открити през 1974 година. Какво щеше да се случи за тези два месеца, щеше да има 70 души, починали от нещо си.  А в същите тези тези два месеца, от други заболявания щяха да са починали поне 20 000 души.

Тоест тези 70 души нямаше да се усетят. Щеше да има няколко хиляди души с грипоподобно заболяване. Накрая на всяко лабораторно изследване пише, че резултатите не са диагноза, а основание за такава. Със сигурност има нов вирус, дошъл незнайно откъде. Този вирус засяга хората, които са по-уязвими. Но не непременно, защото са стари, а защото имат две-три други придружаващи заболявания. От медицинска гледна точка необичайни неща няма.

Ние два месеца живяхме в инкубатор. Сега ще започнем да се разболяваме с другите вируси, нормални за този сезон. Ще започнат алергиите. Тези заболявания протичат със симптоми на коронавирус. Ще започнат едни чудесии, които ви е бедна фантазията, какво ще се случи. Ще започне масово тестване. Някои хора виждате още ходят забулени. В началото оперативният щаб се държаха като лекари, но изведнъж получиха прозрение. След това се случи каквото се случи.

 

В началото и аз започнах да получавам паник-атаки. В началото преглеждах болни нормално, които след това се оказаха положителни. По едно време започна да не ми стига въздуха. Викам си: „Ти си идиот“. А какво остава за неосведомени хора,  на които се масажира всячески съзнанието.

Една от причините да се заразяват толкова лекари е, че болните с коронавирус се лекуват в хирургични реанимации, а там въобще не им е мястото. Хирурзите никога не са се занимавали с лечение на инфекциозно болни. Инфекциозните болници са малкото хубаво, което ни е останало от миналото. В инфекциозна болница, за да има реанимация, трябва да има 6-ма анестезиолози. Като ги нямаш, нямаш интензивен сектор. Отделните болници са като отделни феодални владения. Тази невъзможност да се осъществи координация между структурите, води до това болни от Ковид-19 да се лекуват в хирургични реанимации. Потокът трябваше да е към инфекциозна болница. Изказват се хирурзи, но не и инфекционисти.

 

Очакваше се хиляди да дадат фира и да се заразят. Това не се случи. Този вирус ще мине през цялото население на земното кълбо. Това ще се случи, няма как. Но…като всички вирусни инфекции, и тази е самоограничаващо се заболяване. Тя минава като един счупен крак – не правите нищо и чакате да ви мине. Но да разсеем още един мит. Не слънцето ще убие вируса, а просто хората ще излизат повече на открито. Зимата хората се тикат в затворени пространства, затова се ширят вируси./Източник frognews.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *