ДПС: Никога няма да простим на президента, който попита Карадайъ коя му е родината-майка!

България отблизо
От Движението за права и свободи не могат да простят провокацията на президента Румен Радев при въпроса му коя е родината-майка на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Това заяви Хамид Хамид тази сутрин в ефира на Нова телевизия.

Той изтъкна, че ДПС е подкрепило Радев за първия му мандат, но впоследствие видяло разделението на страната и на институциите.

 

„Г-н Радев беше избран с гласовете на ДПС и това е факт. Видяхме концентрацията на всичко в ГЕРБ. Нашата подкрепа е скромна, но много често тази малка подкрепа е решаваща“, изтъкна Хамид.

 

Сега ДПС чака да види всички кандидати, за да реши кого да подкрепи. Предстои обсъждане на темата в Централния съвет. Към момента в Движението не се обсъждали имена. Не се изключва обаче възможност и за самостоятелен кандидат.

 

Междувременно от Движението не се притесняват от проекта на Кирил Петков и Асен Василев и не очакват отлив на свои симпатизанти.

 

Хамид Хамид продължи да дъвче старата дъвка за Делян Пеевски и санкциите по Закона „Магнитски“: „ДПС все още настоява за доказателства за включването на бившия депутат Делян Пеевски в списъка „Магнитски“, изготвен от САЩ. Ние сме доказали, че по отношение на Пеевски са доставени твърдения през лобистки практики и са заблудени. От няколко статии на самите лобисти четохме доста интересни неща – че те могат да бъдат достигнати до всеки един чиновник. Ние имаме отговори и то от всички български институции, които са съотносими към тази тема, че няма данни. Ние сме оборили всяко твърдяно нещо в „Магнитски“ по тази тема“, категоричен бе той.

 

„За Божков и другите не можахме да получим информация, защото в бг прокуратура има досъдебни п-ва, които не позволяват тази информация. Желязков никога не е бил част от ДПС, аз лично не го познавам“, отсече Хамид.

 

„Елементарни нужди не могат да се плащат от лицата в този разширен списък. Не приемайте нашите действия само като защита. В момента факти и доказателства няма. Ние държим на цялата истина“, стана ясно още от думите му.

Вижте какво попита Радев в прав текст ТУК

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *