Драма във властта! Асен и Кирил Петков жестоко скарани, Слави с таен план!

България отблизо
Земетресение с магнитуд 8 по скалата на Рихтер тресе района на Министерския съвет. Сваленият с вот на недоверие премиер Кирил Петков и неговият вицепремиер и доскорошен приятел Асен Василев са се скарали жестоко, научи БЛИЦ от техни колеги.

Поводът за развалените отношения е изказването на Петков: „Асен Василев не е за премиер. Защо да търся друг финансов министър?“.

Думите на Петков в навечерието на вота на недоверие вбесили Василев. Вторият човек в изпълнителната власт се виждал като потенциален премиер, но твърдението на Кирил, че не става за този пост, го изкарали извън релси.

 

Вероятно това е принудило Василев да каже пред ведомствено издание, че „Петков ще е най-вероятната номинация за премиер, но има и други кандидатури“.  

След бурно протеклото заседание на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ в сряда, Петков и Василев почти не си говорят.

Нещо повече – Василев е звъннал на част от коалиционните си партньори и ги е попитал в прав текст дали биха го подкрепили за министър-председател, когато президентът Радев връчи на ПП нов мандат за съставяне на кабинет.

Василев е получил утвърдителен отговор и от голяма част от депутатите на Има такъв народ. Лидерът на партията Слави Трифонов и повечето от верните му депутати не искат и да чуят за Кирил Петков, но са на мнение, че биха работили с Асен Василев, който е много по-премерен и диалогичен от Кирил Петков.

Затова в близките дни се очаква изключително интересна развръзка на върха на властта.

Източник: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *