Държава на абсурдите! МВР преследва три години дядо-беглец! Вижте цялата срамна сага!

България отблизо

Още една абсурдна ситуация се разигра в клетата ни държава.

МВР се похвали, че спипало още един избягал затворник!

Всичко щеше да е точно, ако мъжът не беше духнал от затвора преди цели три години!  Пуснали го в отпуск по здравословни причини, а той забравил да се върне. И така цели три лета!

Как са го търсили, къде са го дирили, никой не знае.

На всичкото отгоре не става дума за някой Рамбо, или за граф Монте Кристо, а за 72-годишен дядо. Той е осъден за убийство в Холандия и пратен да излежава присъдата си в български затвор. Тук обаче се разболял и тръгнал по болници.

„Дръзкият“ престъпник бил спипан в бившето ТКЗС на град Долна баня. Всички от градчето знаели, че живее там, носели му храна и нямали идея за престъпното му минало. През това време той се хващал на една или друга работа, ходил по болници и даже лежал там със собствени си документи, понеже му били върнати по време на отпуската, за да отиде на преглед, записан е в архивите на не едно здравно заведение и оставял следи зад себе си като светеща комета.

Дали са го търсили от МВР не е ясно. Достатъчно е било да направят справка по болниците и да го открият. Ама кой да се сети?  Пък и полицията е заета да потушава протести и кога да намери време да дири някакъв си дядо?

Институциите у нас са на път да ни накарат да се  чудим по какви критерии ги избират и дали не е по некадърност и дебилност, пишат потребители в мрежата.

Още по-изненадващо е, че МВР вместо да си прибере тихомълком затворника, се похвали на всеослушание как добре си е свършило работата и е хванало дядото-беглец.

След Валентин Радев, Цецка Цачева също си писа актив. От пиар отдела на правосъдното министерство пуснаха специално прессъобщение, че  полицаи от РПУ-Костенец са задържали 72-годишен мъж, избягал от затвора през 2015 година.  Към днешна дата лицето е приведено за доизтърпяване на присъдата в затвора-София.“

И докато службите се фукат с поредния случай на заловен беглец, няма как да не се запитаме колко още престъпници са кривнали от килията и щъкат свободно наоколо. Статистиката грижливо се крие от медиите и народа и си живеем  в блажено информационно затъмнение.

Да гониш три години 72-годишен дядо-убиец и да го намериш след 36 месеца  е повече от абсурдно. Особено когато той не се крие чак толкова и не е станал невидим.

Да се похвалиш със залавянето му това пък е жалко, че даже и смешно.

А братя Галеви?

А Брендо?

Ако ги търсят със същото усърдие, като нищо ще ги намерят, навършили пенсионна възраст.

Изобщо ако ги намерят!

Да си имаме държавата, да си имаме полицията, да си имаме правосъдието!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Държава на абсурдите! МВР преследва три години дядо-беглец! Вижте цялата срамна сага!

  1. СРАМНА ИСТОРИЯ – МОЖЕ ЛИ ТАКИВА НЕКАДЪРНИЦИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ – АМА НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ – ГЛАСУВАМЕ КАТО ОВЦЕ, НА КЪДЕТО НИ ПОДКАРАТ С ГЕГАТА – НАТАМ ВЪРВИМ, ЧЕ И БЛЕЕМ НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *