Д-р Антония Първанова: В България близо 800 са починали от COVID-19, но 300 000 са го преживели. Защо е тази паника?

България отблизо
„Когато гледаме цялата обстановка, този който взема управленски решения, трябва да се влияе не от емоциите, а от фактите. В България близо 800 са починали от вируса, но 300 000 са го преживели. Това не е първата епидемия, която сме преживели. Няма защо да се твърди, че той е по-опасен от всеки друг вирус. Грипът убива деца“, подчерта д-р Първанова.

Това заяви д-р Антония Първанова в „Лице в лице“ пред bTV.

За да се обяви втора вълна на коронавирус, то се налага това да е придружено с много сериозен доклад и данни на здравното министерство. Това обаче не се случи. Последиците върху бизнеса и живота на хората са много съществени посочи тя.

„Когато има намаляване на броя на смъртните случаи и заболелите, трябва да можеш да го докажеш. В графиките на Швеция се вижда, че намалява броят на позитивните случаи през последните седмици“, допълни тя.

„Тестовете, с които се открива COVID-19 представляват метод, който доказва наличието на РНК на вируса. Това, че си болен се доказва със съвкупност от данни плюс положителен тест“, заяви д-р Антония Първанова. „Не може да се разчита на PSR теста, той не е точен. Не трябва да се тестват здрави хора, защото резултатите няма да са реални“, заяви тя.

Д-р Първанова цитира научни данни, според които 30% от хората са се срещали с различни щамове на коронавируси. „Значи 50% от населението са склонни да се заразят. Защо децата се разболяват по-малко? Децата имат по-малко рецептори, за които COVID-19 се захваща. Това доказва, че 50% от тестовете са фалшиви“, подчерта Първанова.

По думите ѝ мерките само ограничават движението, но не и разпространението на вируса. „Благодарение на тези мерки 2 милиона деца в света ще загубят живота си“, цитира данни на „Лансет“ тя.

„1,3 милиарда деца не са имали възможност да ходят на училище по време на пандемията. Трябва да се съвземем и да покрием тези щети, които политиците ни нанесоха“, обяви тя.

„Тоест с мерки или без мерки еднакъв брой хора ще се заразяват“, допълни Първанова.

„Аз си направих тест, защото имах симптоми – висока температура, болки в гърлото, кашляне и умора. Така бе установено, че съм се разболяла“, призна здравният експерт.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *