Един социолог каза истината. Ще му повярваме ли?

България отблизо
Страната е в ново състояние. Протестите не са само за цена на едно нещо. Някои са хаотични. Едва ли някоя много сериозна сила стои зад тях.
България бавно се развежда с ГЕРБ. Започна с избирането на Румен Радев. Колко време ще продължи-е въпрос на врачка. Това каза социологът Кънчо Стойчев по БТВ.

То се случва и сред симпатизантите на ГЕРБ. Няма проблем човек да е симпатизант на дадена партия, но да не подкрепя дадени политики. Има недоволство по редица въпроси, ние регистрираме. Чудото е следното-най-добре е да се изкара цялостен мандат. Добре би било, но представянето на предсрочни избори като трагедия, е смехотворно. Нормално е. Това правителство е там и заради лични интереси. Да представяме Борисов като жертва на патриотите е неуместно. Патриотите няколко пъти спасяват това правителство. Ако не бяха те, това правителство щеше да е издухано.

 

Нашият премиер отлично владее техниката да се представя за жертва. В политическия арсенал тази техника я владее. Колкото до президента-изобщо не е беда, че той няма кой знае колко действия. Той трябва да говори. Това е отредила Конституцията. Ние сме парламентарна република. Критиката на президента следва да помага.  Проблемът на България е лошото управление.

 

Според Румяна Коларова е тревожно  това, което излъчва малката коалиция. Важно е и ни трябва време да преценим ясно е, че това правителство няма как да оцелее, ако не прави реформи. Но тези реформи няма да повишат популярността на това правителство.  Проблемът на президента е, че говори, а не действа.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *