Екатерина Захариева: ГЕРБ не бяга от служебен кабинет, само искаме да обединим нацията!

България отблизо

В нашата предизборна програма още през 2017 г. поехме ангажимент да започнем дебат за нова конституция и за свикване на Велико народно събрание.

Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в студиото на предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

„Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години”, каза още тя.

И допълни: „Още в предишното Народно събрание имаше дискусии по темата. Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не“. В този смисъл ние не бягаме от предсрочни избори или служебен кабинет. Просто искаме да обединим нацията, която все повече се разединява. Защото разделението, което протестите генерират в нашето общество не са добра идея. Идва невиждано тежка икономическа криза, която може да се преодолее само с обединените усилия на всички партии и на обществото като цяло.

„Премиерът ми се обади преди да направи обръщението вчера. Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората. Процедурата не е проста – свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане. Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ“, заяви тя.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. „Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание”, категорична бе Захариева.

Нека попитаме Захариева защо след като искат обединение, през всичките 10 години на своето управление деляха обществото на наши и ваши. На гербери и други. И защо позволяваха на ръководните гербери по места да грабят от народното богатство и да тъпчат несъгласните. Като пример ще посочим само заплахите, които бяха отправяни към Елена Йончева от най-високо място. А спомня ли си някой как полицията държаше Волен Сидеров за гушата насред центъра на София, докато герберски биячи каратисти му удряха юмруци?!

Ето затова и за още много други афери, далавери и гейтове хората искат ГЕРБ да си ходи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *