Екатерина Захариева са хвали: Светът вече говори за българския модел за управление на кризата!

България отблизо

Светът вече говори за българския модел за управление на кризата.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод ситуацията с пандемията у нас и в другите държави.

Тя изтъкна, че България е била една от първите страни, която е предоставила Плана си за възстановяване на Европейската комисия.

Захариева изрази задоволство, че въпреки първоначалната паника, всички страни заедно много бързо са успели да предприемат мерки за справяне с кризата.

Като показателен за адекватните мерки у нас тя отново открои факта, че светът вече говори за българския модел – т.е. за баланса, който българското правителство е намерило между това да има мерки за опазване живота на хората, но и да съхранява работните места и икономиката.

След всяка криза, ако се учим от грешките си, може да излезем по-силни, тя е възможност, категоричен бе вицепремиерът и даде като пример това, че ЕС е започнал да говори за обща здравна политика, отпуснати са и много средства за модернизиране на икономиките.

Ние сме управлявали в три кризи и сме доказали, че може да се справяме перфектно в кризи, не само да ги овладяваме, но и да надграждаме над тях, категорична бе Захариева, цитирана от Нюз.бг, и припомни икономическата криза от 2009 г., мигрантската криза, а сега и пандемията, когато БВП, пенсиите и средната работна заплата се вдигнаха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *