Експерт: БГ-туризмът губи милиони от доктрината и безхаберието на Ангелкова. Тя е вредна за управлението

България отблизо
”В момента българският туризъм губи милиони от доктрината на Ангелкова”, каза  Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Има хаос в туризма благодарение на министъра на туризма. Тя казва че туризмът ни е сто процента частен. Не може цената на чадър и шезлонг да варира от 36 стотинки до 70 лева, колкото и да е частен един сектор, каза още той пред bTV.

Няма визия, няма стратегия, има безхаберие.

 

Проверка установи, че на плаж „Нестинарка“ по Черноморието цената на шезлонг по табела е 36 стотинки. При опит за плащане се оказва, че цената е 5 лева, тъй като е добавено и шалте. Туристите не знаят, че цената трябва да в пъти по-ниска.

 

По начинът на представяне на информацията се оказва, че шезлонгът струва 36 стотинки, но без шалте не може да се закупи, а то струва 5 лв. Нека туристите подходят с отказа за шалте и да заплатят само цената от 36 стотинки. Така концесионерът ще остане изненадан“, заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Само че това е невъзможно на практика.

 

„При нас в КЗП са постъпили само 10-15 жалби за нередности за чадъри и жалби от началото на сезона“, коментира председателят на КЗП.

 

Намаляването на жалбите показва, че хората не вярват, че нещата ще се оправят и не сигнализират. Трябва да има и проверка на проверяващите, посочи Драганов.

Ангелкова се оплете в цифри и прогнози, които впоследствие се оказаха неверни. Тя допусна и летният ни туризъм да се срине. Време е безхаберието да бъде спряно, защото накрая ще останем с празни плажове и тук там по някой джип в морето.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *