Елена Поптодорова: България е с Байдън!

България отблизо
Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова  заяви, че изборите в Америка ще имат огромно значение за това как ще се развие войната в Украйна. Помощта за Украйна е на път да поддържа войната, но не и да се постигне пълна победа. Това мнение изрази пък пред БНТ журналистът Валери Тодоров за развитието на военните действия в Украйна.

Тя посочи, че Москва през руския президент Владимир Путин вижда Украйна като държава, която трябва да бъде победена и завладяна. Путин иска повече война, докато не бъде тотално превзета, завладяна и анулирана Украйна, а украинският президент Володимир Зеленски се опитва да прокара своя план от 10 точки, коментира Поптодорова.

 

Тя посочи, че подкрепата за Украйна е на много равнища – морална, политическа военна и финансова. Моралната и политическата подкрепа за Украйна, ако Доналд Тръмп спечели президентските избори няма да отслабне. Ако Тръмп спечели изборите ще се засили антиимигрантската политика на САЩ, коментира Поптодорова.

 

Тя вярва в системата на Америка и в ролята на Конгреса като орган плюс различните организации от неправителствения сектор, но в интерес на истината има едно гражданско общество в Америка. Конгресът ще продължи да определя политиката на Белия дом, изтъкна Поптодорова.

 

Според нея бедата е, че човечеството не може да се измъкне от войни. Поптодорова не вижда в обозримо бъдеще обществото да живее без войни, но е по-важно да се види реалността – Европа се събудила. Европа се събужда като геополитически актьор и играч, изтъкна бившият посланик на България в САЩ.

 

Войната в Украйна е огромна грешка в Русия, отбеляза Тодоров и допълни, че въпросът, който касае западния свят, е каква Русия иска – силна или слаба.

 

Валери Тодоров посочи още, че е хубаво да стане ясно дали, ако сегашният президент на САЩ Джо Байдън спечели втори мандат, дали ще може да го завърши.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Елена Поптодорова: България е с Байдън!

  1. Г-жа Поптодорова не е България е да не прави подобни заключения.Нима не е осъзнала какво отношение имат към нея българите ? Много жалко, ако е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *