Ето кой е виновен, че сега в България няма ваксини дори за хората, които искат да се ваксинират!

България отблизо

От хаотичните приказки на Бойко Борисов, Екатерина Захариева и здравният министър Костадин Ангелов разбираме, че те били много възмутени, дето Астра Зенека бавела доставките на ваксини. 

От изявленията на Екатерина Захариева научаваме още, че България изобщо не е водила преговори за никакви ваксини. България само плаща, но получава нищожно количество ваксини. Защото преговорите за ваксините се водели на централно ниво от Еврокомисията.

Защо тогава здравният министър бил писал гневно писмо на Астра Зенека?! Той, или по-точно премиерът, трябваше да напише гневно писмо на Еврокомисията щом тя е водила преговорите за закупуване на ваксини. Трябваше да отиде лично в Брюксел, за да разбере какво става.

Но не. От правителството на Борисов получаваме само фалшиво възмущение, при това страхливо възмущение, защото не е насочено към Еврокомисията, а към фармацевтичната фирма, с която, между другото, правителството очевидно няма никакво вземане-даване.

Нещо повече. Според Захариева, България като държава дори нямала възможност да окаже натиск върху фармацевтичната фирма-производител, пак защото не е страна по преговорите.

И тук възникват въпросите. Защо правителството на Борисов е поверило купуването на толкова важни медицински продукти като ваксините, на така наречената Еврокомисия, който не е избирана от никого, включително и от българските граждани?!

Не разбира ли правителството на Борисов, че ваксините са животоспасяващи лекарства и по тази причина са елемент от националната сигурност?! Значи правителството на Борисов съзнателно  е поставило под заплаха и живота на българските граждани, и националната сигурност на България.

Какво трябва да направи в такъв случай правителство, което е извършило такива тежки престъпления срещу народа и държавата, и за което Борисов непрекъснато разправя, че било загрижено за хората?! Ами трябва незабавно да подаде оставка, да бъде арестувано и да отговаря пред съда за деянията си.

А не Борисов да се разкарва с джипката и да се прави на възмутен.

И още нещо. Не им ли дойде на ум на премиера, на здравния министър и на експертите, че примерно, Астра Зенека ще ваксинира 65 милиона души само във Великобритания. За целта ще й трябват 130 милиона дози. Как при това положение ще осигури ваксини и за нас?! Ами естествено, че първо ще ваксинират собствената си страна.

И след като е ясно, че няма да получим навреме западни ваксини, защо Борисов не отиде лично при Владимир Путин и да измоли от него руската ваксина, заедно с разрешение ние сами да си я произведем тук, в България, под контрола на руски експерти?! Ако беше го направил, досега всички щяхма да сме ваксинирани.

Да ви кажа ли защо Борисов даде стотици милиони грешни български пари на Запада?! И защо не отиде при Владимир Путин?! Ами много ясно. Защото чрез нашите пари, дадени уж за ваксини, той си купува четвърти мандат. Или си купува поне спокойствие и индулгенция, че няма да бъде разследван и съден след като падне от власт.

А колко още хора ще умрат вследствие на това престъпление на ръководеното от Борисов правителство – няма значение.

Затова не отива в Кремъл. И затова не е споменал и думичка за руската ваксина, все едно, че тя не съществува.

Гони го страхът. А иска пак да бъде премиер или президент. Можете ли да си представите?!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *