Ето откъде са дошли парите за палата на Севдалина Арнаудова! Бач, гладуване и още нещо

България отблизо

Севделина Арнаудова, медиен съветник на министър-председателя Бойко Борисов, и съпругът й Делян Димитров са купили къща за над 1 млн. лв. в Бистрица през миналата година, съобщи сайтът „Биволъ“. Освен вилата семейството има апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.

 

В събота бизнесменът Васил Божков обяви, че Севделина Арнаудова в посещавала офиса му ежемесечно и попита публично премиера защо я е пращал. Тя отвърна, че нападките са лични, а пък Борисов декларира, че никого не е пращал при Божков.

Вечерта главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов разпространи във фейсбук извадка от имотния регистър, от който става ясно, че  семейството на Арнаудова е купило къща през юли м.г.

Имотът е записан с материален интерес 1 056 148 лв.

Продавачът е чуждестранно лице.

Къщата е разположена на ул. „Манастрирска“ 1Б и е с площ от 271 кв. метра и двор от 1 200 кв.м.

В неделя Севделина Арнаудова коментира пред в. „Сега“, че има кредит от банка ДСК и всичко е декларирано. „Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите, също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени“, казва тя. От обясненията й в събота за Божков се разбра, че баща й е работил точно при и за  Васил Божков.

И двата имота на семейството са купени с ипотечни кредити. Първият е през 2015 г. и е погасен за 57 месеца, съобщава „Медиапул“.

Явно семейството е доста работно, щом успява да отдели такива суми за ипотеки и почти светкавично да ги изплати. Пък и има нещо сходно с апартаментите на Цветанов, тъщите, майките, бащите и все имотни хора.

 

Името на Арнаудова в събота стана част от обвиненията, които бизнесменът Васил Божков отправя към управляващите. Той заяви, че премиерът е изпращал ежемесечно пиарката си в офиса му. От контекста, в който Божков заяви това, стана ясно, че според него Арнаудова е свързана с предаването на пари от бизнесмена за управляващите.

Хазартният бос, който се укрива в Дубай, твърди, че за три години е предал „директно“ около 60 млн. лева на премиера Борисов и на финансовия министър Горанов. В петък министър-председателят отхвърли обвинението. Отхвърли го и министърът на финансите, който в неделя призова Божков: „ако той смята, че има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир“.

Севдалина Арнаудова е шефка на правителствената информационна служба, а съпругът й работи в държавната „Булгартрансгаз“.

„Всичко е надлежно декларирано. Информацията е публична. Къщата е с ипотечен кредит от Банка ДСК и в този ред на мисли все още не е наша собственост, а собственост на банката. Сделките са правени само по банков път, на пазарни цени и всичко може да проследите и лично, защото съм го декларирала“, казва Арнаудова пред Медиапул.

В събота тя отговори на обвиненията на Васил Божков също чрез Фейсбук. По думите й Божков е този, който е искал нещо от нея, а не обратното. „Вие сам се предлагахте“, каза тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *