Задава се МОЩЕН съюз, който може да ни ИЗБАВИ от голяма НАПАСТ! Вижте как!

Свят

Френската партия „Национален сбор“ на Марин Льо Пен постави началото на предизборната си кампания за Европейски парламент, предадоха Франс прес и сайтът Ер Те Ел.

„Национален сбор“ е защитник на идеята за „Европа на народите“, каза Марин Льо Пен, която определи партийната листа като „голям съюз на френските патриоти“, противопоставящи се на глобалистите.

Льо Пен заяви, че нейната партия е единствената сила, която може да победи Еманюел Макрон. Тя обвини Макрон, че не се държи като държавник, а като ръководител на някой клан. И допълни, че той е неспособен да върне реда в страната. Льо Пен подчерта, че след 18 месеца, Макрон преживява нещо като край на царуването си, предава БТА.

Лидерката на „Национален сбор“ нарече бунта на жълтите жилетки „протест на народа“. И заяви, че правителството обижда протестното движение, с което би трябвало да разговаря. Според нея, властите са избрали пътя на конфронтацията, на полицейския отговор, на опасната ескалация.

Според Льо Пен, която се класира за втория тур на президентските избори през 2017 г. срещу Макрон, решението на кризата минава през разпускането на френския парламент.

Допитванията до общественото мнение показват, че „Национален сбор“ има подкрепата на 24 процента от французите и е пред движението на Макрон, съобщава bnews.bg.

Марин Льо Пен смята, че европейските избори трябва да се превърнат в референдум за политиката на Макрон. „Европейските предизвикателства ще присъстват силно в този вот, но националният контекст ще предопредели избора“, твърди Льо Пен.

В същото време, допитване на института ИФОП за вестник „Журнал дю Диманш“ показва, че голямо мнозинство от французите смятат, че ще се  появи съюз между „Национален сбор“, лявата партия „Непокорна Франция“ и Движението на „жълтите жилетки“. Голяма част от французите смятат, че е много вероятно трите движения да се обединят.

В коментар на изнесените факти, ще кажем, че полицейските репресии на Макрон срещу протестите на „жълтите жилетки“ доведе до създаване на Движението „жълтите жилетки“.

Репресиите срещу политическите партии на Марин Льо Пен „Национален сбор“ и лявата партия „Непокорена Франция“ също доведе до своего рода по-силно взаимодействие между тях.

Което означава, че в обозримо бъдеще трите партии ще потърсят общото помежду си и ще създадат съюз, който да ги направи по-силни на политическата арена срещу „старите“ партии.

Защото Марин Льо Пен е привърженичка на коренна промяна на сегашния Евросъюз и неговата замяна с „Европа на народите“. А същото искат и другите две партии, макар че при „жълтите жилетки“ са по-силно изразени социалните искания, които доведоха и до обединителния рефрен за оставката на Макрон. А неговата оставка отдавна я искат и Марин Льо Пен, и Жан Люк Меланшон, който е лидер на „Непокорена Франция“.

Другият, много обезпокоителен за глобалистите факт е, че само партията на Льо Пен има повече подкрепа сред френските гласоподаватели от Макрон. И ако се съберат трите партии – на Льо Пен, Меланшон и Движението „жълтите жилетки“, тогава е много вероятно те да изтласкат напълно старите глобалистки партии от политическия живот и да променят не само Франция, но и целия Евросъюз.

А задаващият се съюз на трите партии е наистина мощен, като се има предвид огромното недоволство на хората във Франция и цяла Европа, от провежданата досега социална и икономическа политика на старите върхушки. Която политика, всъщност доведе до мизерия всред милионите френски граждани.

Същото, ако не и по-лошо е и положението в България. Гладът и мизерията отдавна са спътници на милиони хора в нашата страна. И ако нещата във Франция и Германия започнат да се променят, това ще доведе до нов взрив на недоволство и в самата България.

Нещо повече. Детронирането на днешния западен елит засяга пряко българския народ. Защото само тогава ще можем да дисциплинираме ромите. И те да са под контрола на закона. А не да безчинстват напълно безнаказано.

Така че, нека герберите, които са поддръжници на на либералната върхушка да се омитат, докато е време. Защото после нещата могат да станат неуправляеми.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Задава се МОЩЕН съюз, който може да ни ИЗБАВИ от голяма НАПАСТ! Вижте как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *