Защо медиите мълчат за тежкото състояние на Стефан Данаилов? И болката ли се превърна в предизборно табу? Вижте какво се случва!

България отблизо

Стефан Данаилов е спешно приет в интензивното отделение на ВМА. Бил е в безсъзнание и след пункция на му е изтеглена над литър течност от белите дробове /най-вероятно плеврата/. След манипулацията той вече бил контактен.

Тази новина се появи пестеливо вчера в няколко телевизии и сайта, а след това последва пълно 24 часово мълчание.

Докато през час четяхме за рамото на Караянчева, докато за нея за една дребна травма беше изпратен най-добре оборудвания медицински хеликоптер, Ламбо беше друсан по магистралата с обикновена линейка, приет набързо по спешност, а единственият коментар на лекарите бе, че след пункцията е дошъл в съзнание.

Състоянието му в момента се пази повече от военна тайна. При опит да поискаме информация от ВМА, ни отговориха, че няма промяна, каквото и да значи това. Давали сведения само на роднини.

Само че Стефан Данаилов е на цяла България, милиони го обичат и се интересуват как е.  Има и такива, които злорадстват и му пожелават лоши неща във Фейсбук, но това са единици, задавени в собствената си злоба тролове.

Единствена го е видяла за малко племенницата му. Но и тя мълчи. Сигурно не й е до говорене.

Корнелия Нинова изплатила цветя и благопожелания, защото и нея не я пуснали да влезе. Учениците му от НАТФИЗ също направили опит да посетят любимия си преподавател, обаче нито им дали сведения как е, нито ги допуснали до интензивното.

Борисов, който не пропуска да си направи малко реклама с всяко нещастие, също се прави на ни чул, ни видял.

Медиите имат начин да разберат какво се случва, но странно мълчат. Мълчи и приятелят му Вежди Рашидов, може би от срам, но верен на своите хора.

Причините?

На ГЕРБ никак не му се иска да има в момента един човек, член на БСП, чист и неопетнен, символ на вярата и справедливостта, работил от дете до 75-годишна възраст, с безупречна биография и международна слава, който да стои в новините, всички да се интересуват от него и да не сварват да четат хвалбите на Борисов и Фандъкова.

Ако могат, ще обвинят Мая Манолова, че го е разболяла нарочно.

Едно нещастие /не дай Боже, с него/, може да обърне вота. Да накара дори колебаещите се да гласуват.

А истината е една – състоянието на Ламбо е много тежко и дори лекарите се изпуснаха, че се уповават на Господ.

А после млъкнаха.

Дръж се, Стефане!

България те обича и се моли за теб!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *