Зловещи двойни стандарти: 58% от продуктите, които ЕС ни предлага са БОКЛУЦИ!

Свят

Европейската комисия публикува резултатите от проучване за оценка на разликите в състава на хранителните продукти в ЕС

Резултатите са от общоевропейската кампания за тестване на хранителни продукти.

Според резултатите, някои продукти се продават под еднаква или сходна марка, но имат различен състав, който е далеч от оригиналния.

Въпреки това за двойни стандарти не можело да се говори, според Еврокомисията, цитирана от news.bg.

В рамките на проучването са анализирани 1 380 проби от 128 различни хранителни продукта от 19 държави от ЕС. От ЕК уточняват, че извадката е показателна, но не и представителна, предвид голямото разнообразие от хранителни продукти на пазара на ЕС.

Сред констатациите:

В повечето случаи съставът отговарял на начина на представяне на продуктите:

  • 23% от продуктите са били с еднаква лицева страна на опаковката и еднакво съдържание;
  • при 27% от продуктите разликите в състава им в различните страни от ЕС са били съпроводени от различна лицева страна на опаковката.

9% от продуктите, представени като еднакви в целия ЕС, са имали различен състав:

  • те са имали еднаква лицева страна на опаковката, но различен състав.

Други 22% от продуктите, представени по сходен начин, са имали различен състав:

  • те са имали сходна лицева страна на опаковката, но различен състав.
  • Освен това разликите в състава, открити в тестваните продукти, не означават непременно разлики в качеството, тълкуват от ЕК.В проучването са участвали страните: България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Нидерландия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Хърватия и Чехия./news.bg/

    Какво означава всичко това?  Най-напред, разликите в състава на продуктите означава и различно качество. Тоест, продуктите, които идват при нас от ЕС са боклуци. И ако ставаше дума за 5 – 10% все още можеше да го отминем с лека ръка. Но тук става дума, че почти 60% от продуктите, които нахлуват в България от ЕС, са с различен състав и различно качество. И това е според официалното проучване.

27%  + 9% + 22% = 58%  Тоест, западните търговци ни продават боклуци. А в тях сигурно има и вещества, които са вредни за здравето по един или друг начин.

Ето това е любимият на някои хора ЕС. Затова е време да затворим пазара си за тези боклуци и да си произвеждаме сами, чисти и полезни за здравето български хранителни продукти. Иначе ще се разболяваме все повече. Докато изчезнем съвсем.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *