Зловещи двойни стандарти: 58% от продуктите, които ЕС ни предлага са БОКЛУЦИ!

Свят

Европейската комисия публикува резултатите от проучване за оценка на разликите в състава на хранителните продукти в ЕС

Резултатите са от общоевропейската кампания за тестване на хранителни продукти.

Според резултатите, някои продукти се продават под еднаква или сходна марка, но имат различен състав, който е далеч от оригиналния.

Въпреки това за двойни стандарти не можело да се говори, според Еврокомисията, цитирана от news.bg.

В рамките на проучването са анализирани 1 380 проби от 128 различни хранителни продукта от 19 държави от ЕС. От ЕК уточняват, че извадката е показателна, но не и представителна, предвид голямото разнообразие от хранителни продукти на пазара на ЕС.

Сред констатациите:

В повечето случаи съставът отговарял на начина на представяне на продуктите:

  • 23% от продуктите са били с еднаква лицева страна на опаковката и еднакво съдържание;
  • при 27% от продуктите разликите в състава им в различните страни от ЕС са били съпроводени от различна лицева страна на опаковката.

9% от продуктите, представени като еднакви в целия ЕС, са имали различен състав:

  • те са имали еднаква лицева страна на опаковката, но различен състав.

Други 22% от продуктите, представени по сходен начин, са имали различен състав:

  • те са имали сходна лицева страна на опаковката, но различен състав.
  • Освен това разликите в състава, открити в тестваните продукти, не означават непременно разлики в качеството, тълкуват от ЕК.В проучването са участвали страните: България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Малта, Нидерландия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Хърватия и Чехия./news.bg/

    Какво означава всичко това?  Най-напред, разликите в състава на продуктите означава и различно качество. Тоест, продуктите, които идват при нас от ЕС са боклуци. И ако ставаше дума за 5 – 10% все още можеше да го отминем с лека ръка. Но тук става дума, че почти 60% от продуктите, които нахлуват в България от ЕС, са с различен състав и различно качество. И това е според официалното проучване.

27%  + 9% + 22% = 58%  Тоест, западните търговци ни продават боклуци. А в тях сигурно има и вещества, които са вредни за здравето по един или друг начин.

Ето това е любимият на някои хора ЕС. Затова е време да затворим пазара си за тези боклуци и да си произвеждаме сами, чисти и полезни за здравето български хранителни продукти. Иначе ще се разболяваме все повече. Докато изчезнем съвсем.

istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *