Иво Христов: Победата на ГЕРБ ще закрепи „демократичната“ БУТАФОРИЯ!

България отблизо

На политическия терен има само два мастодонта – ГЕРБ, която вече е партия-държава и БСП, която единствено може да промени статуквото. Ако БСП не успее с тези избори, следващите ще са демократична бутафория и партията-държава ГЕРБ ще си нареди пак всичко.

Не съм част БСП и не участвам във вътрешните противоречия на ничия страна, обясни Иво Христов.

Няма топла връзка между БСП и президента и със сигурност това не съм аз. Не помня някой да е питал колко пъти седмично Плевнелиев, докато беше президент, се е чувал с Борисов, коментира пред БНТ бившият шеф на кабинета на Радев и кандидат за евродепутат от БСП Иво Христов.

По думите му, Радев вече е доказал че е коректив. Няма предателство, Христов остава председател на стратегическия съвет на президента, не се е отмятал и няма да се отмята от ангажимента си към президента.

Да замесиш някого в проверки не означава, че е замесен в гейт. Проверката срещу Йончева прерасна в проверка на всички къщи за гости. Понятието политическа отговорност в ГЕРБ е абсолютно размито. Типично борисовско е да се вплита емоцията и Борисов по-възмутен от самите граждани във всяка една ситуация. Един ден ще взима чук и ще разбива възмутено тераси, друг път нещо друго, допълва Христов.

Не могат да ме упрекват за позиция, когато критикувам, но в момента БСП е единствената надежда да се съхранят поне някакви демократични механизми. Ако БСП не спечелят сега и не се стигне до предсрочни избори, следващи едва ли ще има, защото управляващите достатъчно са облагодетелстват от промените в закона. Властта прави това, което си наум, обяснява кандидат евродепутатът.

Кой е казал думите „пълзяща диктатура„, в държава в която бюджетът се случва по личната воля на премиера, а шефът на парламента си подава оставка след кафе с премиера. И най-лошото е, че има много други такива примери.  Следователно опасността от  автокрацията е налице. Властите, законодателна, изпълнителна, донякъде медиите, съдът, прокуратурата, всичко е с една партия.

Но сега няма време да се прави нова партия, защото няма време за художествена самодейност. Битката трябва да се изнесе сега, защото автокрацията е в напреднал стадий, обобщава накрая Иво Христов./news.bg/

istinata.net

Tagged

1 thought on “Иво Христов: Победата на ГЕРБ ще закрепи „демократичната“ БУТАФОРИЯ!

  1. ТОЧНО КАЗАНО И „ПРАВО КУМЕ В ОЧИТЕ“,НА ТОЗИ ЧОВЕК ЗАСЛУЖАВА ДА МУ СЕ ВЯРВА ,ЗАЩОТО ОТ НЕГО БЛИКА САМО ИСТИНА И САМО ИСТИНА !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *