Идва им краят! Още една партия напусна ПП-ДБ

България отблизо

Политическа партия „Средна Европейска Класа“ напуска коалицията ПП-ДБ и вероятно ще се яви в друг формат на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Днес от пресцентъра на партията изпратиха съобщение до медиите, в което излагат причините за своето решение.

 

Ето какво пише в изявлението на ПП СЕК:

„С пълна отговорност към всички избиратели и граждани, както и към бъдещето на страната, ръководството на Средна Европейска Класа взе решение да не приема поканата за продължаване на участието си в текущия коалиционния формат за предстоящите избори и да напусне коалицията с ПП-ДБ.

Нашето решение за подкрепата при създаването на Продължаваме промяната през 2021 г., както и участието в коалиция ПП-ДБ беше обосновано на убеждението ни, че е важно да работим за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС.

Въпреки това, впоследствие решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказаха, че по този начин не могат да се противопоставят на техния порочен модел. Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни в принципите си и последователни в действията си.

Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото.

Нашата борба срещу модела на управление на ГЕРБ и ДПС продължава. Ние няма да се отказваме от борбата срещу корупцията и завладяната от нея държава, които изтощават ресурсите на нашата страна и спират напредъка й.

В рамките на следващите няколко дни, ръководството на партия Средна Европейска Класа ще се събере на заседание, с цел да обсъди и вземе решение относно участието на партията в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент“.

Припомняме, че само преди няколко дни друга партия – „Зелено Движение“ обяви, че слага край на участието си в коалицията ПП-ДБ.

Tagged

1 thought on “Идва им краят! Още една партия напусна ПП-ДБ

  1. А чак сега ли разбрахте това?Пред заплахата да изпаднете от политиката,решихте да скочите от кораба ли?Мишки с мишките!!!Га ядахте кифтетата ни ривахте?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *