Извънредно: Радев обяви кога ще връчи първия мандат и коментира атентата срещу Гешев

България отблизо

За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори, без да са изпълнили част от обещанията си към избирателите. Това заяви президентът Румен Радев.

 

Затова ще връча първия проучвателен мандат на 15 май. Много разчитам това време да се използва по най-добрия начин. Народното събрание трябва да осъзнае своята огромна роля. Трябва да се гласуват законите не само бюджета, но и плана за възстановяване и устойчивост“, посочи Радев.

Нелогично е, но интересите на държавата са подчинени на интересите на партиите.

„Логично е да се направят всички опити да се формира с първия мандатм тогав и отговорността е най-голяма, посочи  държавният глава. По отношение на експертен кабинет, Радев коментира, ч е е важно кой ще застане да поеме политическата отговорност.

„Неправилно е създаването на правителство, въобще парламентаризма под знака на местните избори. Според мен не трябва тези неща да се свръзват“, каза още президентът.

Той коментира и атентата срещу главния прокурор Иван Гешев като каза, че трябва да се установят както извършителите, така и подбудителите. За президента, защитата на държавността винаги трябва да е на първо място, независимо от всякакви други обстоятелства.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *