Изненада: ВСУ загуби най-важното си предимство във войната с Русия!

Свят

Американската сателитна мрежа „Старлинк“ досега създаваше най-важното предимство на украинската армия във войната с Русия, защото предаваше на ВСУ в реално време данни за местоположението и движението на руските части и подразделения.

 

За голямо съжаление на Киев, данните от американските космически сателити „Старлинк“ вече няма да са надеждни. И то по простата причина, че руските военни се научиха да „хакват“ тази мрежа, да откриват местоположението на наземните терминали, да ги заглушават или унищожават, както беше направено при Соледар и Бахмут, да осветяват местоположението на украинските войски, да проучват данните и да подават манипулирана информация към щабовете на ВСУ.

Така например украински военен щаб, намиращ се на територията на Угледар, е бил унищожен с високоточен удар, при който е използван боеприпасът „Краснопол“, съобщават световните издания.

Точното място за нанасяне на удара е определено чрез проникване в сателитната интернет мрежа „Старлинк“, за да се определи точното местоположение на терминала, който се оказва разположен точно в щаба на украинската армия, откъдето са контролирани украинските войски в Угледар.

Според информацията, ударът срещу полевия щаб и комуникационния център на ВСУ в Угледар е осъществен с високоточен 152-милиметров снаряд „Краснопол“.

Щабът и центърът са били разположени в котелно помещение близо до пожарната в северните покрайнини на града. Открити са благодарение на уменията на руските средства за радиоелектронна борба „Жител“ и „Свет-Ку“ да проникват в сателитната мрежа „Старлинк“, да я заглушават, когато е необходимо и да манипулират нейните данни, които отиват право в щабовете на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *