Изненада: ДПС иска да бабува на протестно правителство и да се намърда през задния вход във властта!

България отблизо

Инструментът за детрониране на ГЕРБ е именно съставяне на правителство на протеста. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай по Нова нюз.

 

ГЕРБ вече не са тази политическа сила, която бяха. Те са губещата политическа формация. В момента са разклатени устоите й, а партиите на промяната трябва да направят това отместване, така че да я пратят тази  политическа формация на мястото, което й се полага, добави Аталай.

Но като че ли много по-вероятно от всичко е да отидем на нови избори. „Тук имаме предвид и засилената дейност на различни дами в парламента, които се надпреварват да внасят в парламента едни проекти, бързайки с промяна на изборния кодекс, които нямат нищо общо с визията и развитието на държавата“, каза Аталай.

Ако се състави едно правителство на протеста, с ясни цели, с ясна визия и програма, ние в ДПС сме готови както за разговори, така и да подкрепим такова правителство, добави той.

Ако ни дадат на нас третия мандат, бъдете сигурни, ще подходим най-отговорно. Ще вземе мандата, ще предложим план за развитието на страната, ще направим всичко възможно да възстановим диалога  и да започнем да надграждаме.

Само да припомним, че Аталай умишлено и цинично се опитва да вкара ДПС отново във властта, и то отново през задния вход.

Затова съвсем естествено възниква въпросът, има ли партия, която от началото на така наречения преход, да не е била във властта по един или друг начин?!

И в този смисъл, има ли партия, която да е по-отговорна от ДПС за всичко случило се през последните повече от тридесет години в нашата страна?! Защото всички останали партии са били ту на власт, ту в опозиция, ту съвсем са изчезвали от политическия пейзаж.

Но ДПС е вездесъщо. То винаги се присламчва към властта, но никога не иска да поеме отговорност. 

А когато стане дума, че и те трябва да понесат своята отговорност, тогава започват да разиграват етническата карта. И да се вайкат, че така не можело, че това било удар срещу „етническия модел“ в България. И други подобни абракадабри.

А те са най-отговорни за този разбойнически преход. Отговорни най-напред пред своя електорат, който те винаги оставят в стабилизирана мизерия, както и цялото общество в страната.

Затова опитите им да се намърдат отново във властта са повече от цинични. Те са гибелни за родината ни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *