Изненада: ДПС иска помощ от Турция, заради санкциите на САЩ!

България отблизо

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и водената от него делегация се срещнаха с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

 

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, който е сред учредителите на Партията на справедливостта и развитието, се похвали за срещата и пусна снимка в Туитър.

 

„Срещнахме се с нашия приятел от ДПС Мустафа Карадайъ и делегация от България. Винаги сме с нашите сънародници, които са мостът между Турция и България“, пише Чавушоглу.
И посочва приятелството между двете държави.

Вероятно Карадайъ и Чавушоглу са разговаряли и за предсрочните парламентарни избори на 11 май. С измененията в Изборния кодекс бе решено да отпадне броят на секциите в чужбина извън ЕС.

По всяка вероятност са разговаряли и за санкциите от САЩ, които заплашват да сринат партията, която е пълна със зависимости. Още повече, на този етап никой не знае дали следващата цел няма да е самия Ахмед Доган.

Делегацията, водена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ отдаде почит на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк, като положи венец пред гроба му в мавзолея в Анкара, съобщи пресцентърът на ДПС.

Визитата му продължи със срещи с четирите основни политически партия. Всички подчертаха необходимостта от задълбочаване на сътрудничеството в дух на разбирателство.

Добросъседските отношения са от съществено значение за регионалната и глобална сигурност и просперитет.

Делегацията на ДПС, водена от Мустафа Карадайъ е на официално посещение в Р Турция.

 

В делегацията участват зам.-председателят на ДПС Aхмед Ахмедов и евродепутатът и вицепрезидент на партия АЛДЕ Илхан Кючюк.

 

Те са в Турция за среща с лидерите на четирите партии в Меджлиса.

Председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието е президентът Реджеп Ердоган, с когото Мустафа Карадайъ също ще се срещне по негова покана.

Карадайъ е поканен освен от Ердоган и от лидерите на основните политически партии в Турция – Народно-републиканската партия, Добрата партия и Националистическата партия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *