Изненада: Ето какво неотразимо оръжие получава Русия!

Свят

Според руски военни кореспонденти Москва е закупила от Техеран дронове с по-големи бойни глави от дроновете Shahed-136. Arash-2 се нарича новост на иранския военно-промишлен комплекс.

 

Русия и Иран подписаха договор за доставка на нови безпилотни самолети камикадзе Arash-2. Това съобщават руски военни кореспонденти, позовавайки се на ирански източници.

Москва е поръчала от Техеран дронове с по-големи бойни глави в сравнение с Shahed-136. Новият БЛА може да поразява цели на разстояние до 2000 километра, пише украинският „Фокус“.

Тези атакуващи дронове значително превъзхождат по мощност безпилотните самолети Shahed-131 и Shahed-136 и в близко бъдеще те могат да бъдат активно използвани.

„Товарните самолети от Иран продължават да пристигат в Руската федерация. Тежък транспортен самолет Ил-76 на иранската авиокомпания Pouya Air, свързана с IRGC, отново излетя за летище Внуково от Техеран, отбелязват военните кореспонденти”.

Източници отбелязват, че Arash-2 всъщност е новост на иранския военно-промишлен комплекс. Създаден е наскоро за поразяване на цели в Израел.

„Arash-2 е буквално крилата ракета“ на минимална цена, но с по-ниска скорост на полета, позволяваща на дрона да баражира целта“, казват военните кореспонденти.

 

Все още не е известен броят на безпилотните самолети на въоръжение в иранската армия. Дронът може автоматично да се насочва към радарите. Не се изключва възможността за производството им в заводи в Русия.

Arash-2 е подобрена версия на БПЛА Arash-1, който вече е предаден на иранската армия, каза през септември бригаден генерал Киомарс Хейдари.

Иранският командващ също отбеляза, че Arash-2 е създаден специално за „унищожаването“ на Израел – поражението на градовете Тел Авив и Хайфа.

Припомняме, че оперативното командване „Юг“ по-рано изчисли приблизителните запаси от ирански безпилотни самолети на въоръжение в руската армия. Общите резерви се оценяват от 300 до 2,5 хиляди безпилотни самолета-камикадзе.

Без да говорим за онези, които Русия произвежда в момента.

Руските войски изстреляха безпилотни самолети Shahed-136 в района на Киев, няма жертви или загинали при тази атака.

В началото на октомври Киевска област също беше атакувана от БПЛА Shahed-136. Дронове долетяха до Бяла Църква – там са преброени поне 6 взрива.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *