Изненада за Запада: Ето какво става в Москва след решението на Владимир Путин за мобилизация!

Свят

Над 50 000 души се включиха в патриотичната акция „Не изоставяме своите“ на Манежния площад в Москва. Такива данни съобщиха пресслужбата на московското Главно управление на вътрешните работи.

На 23 септември московчани и гости на града се събраха за да подкрепят решението на руския президент Владимир Путин да проведе референдум за присъединяването на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области към страната, предават информационните агенции.

В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече фалшиви изявленията, че повече от 300 000 души ще бъдат призовани на служба като част от частичната мобилизация.

По-рано в социалните мрежи и някои медии беше публикувана информация, че повече от един милион души може да бъдат вербувани за военна служба. Същото каза и президентът на Украйна Зеленски.

В Държавната дума отбелязаха, че с подобен „пълнеж“ се занимават антируски медии, контролирани от САЩ, Украйна, Германия, Швеция и Великобритания. Според депутата Василий Пискарьов, Западът има нужда от това, за да дискредитира спецоперацията и да „привлече“ руснаците на своя страна.

Междувременно в социалните мрежи се завъртяха кадри от изпращане на мобилизирани бойци от Дагестан. На кадрите се вижда как роднини и приятели изпращат на военна служба бойците, на фона на патриотични песни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *