Изненада: Окопалите се в последната крепост на Северодонецк започнаха да се предават!

Свят

Част от военнослужещите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които се намираха на територията на завод „Азот“ в Северодонецк, започнаха да се предават. Това каза офицерът Андрей Марочко от Народната милиция на ЛНР, предават информационните агенции.

 

„По време на провеждането на специалната военна операция на територията на предприятието „Азот“ в град Северодонецк наистина украински военни взеха правилното решение и започнаха да се предават“, каза Марочко, цитиран от Луганския информационен център.

Марочко заяви, че броят на предалите се и принадлежността им към едно или друго подразделение все още не се разкрива заради сигурността на самите бойци и техните роднини.

„Сега украински отряди работят много активно на територията на предприятието. Също така, роднини на тези, които са се предали, могат да бъдат преследвани на територията на Украйна“, допълни още Андрей Марочко.

„Нашите части, заедно с подразделения на въоръжените сили на Руската федерация, завзеха части от индустриалната зона на завод Азот. Имаме редица успехи, но трябва да се отбележи, че украинските войски използват инфраструктурата на централата за свои военни цели – крият се зад големи резервоари, които съдържат пестициди, опасни и експлозивни вещества. Това затруднява напредъка“, обясни Марочко.

По-рано беше съобщено, че броят на украинските формирования в индустриалната зона на Северодонецк може да достигне до 2,5 хиляди души, до една четвърт от които са чуждестранни наемници от САЩ, Великобритания и Полша.

Виталий Кисельов, помощник-министър на вътрешните работи на Луганската народна република, съобщи, че сега в Северодонецк са взети за заложници до 1,2 хиляди цивилни, които са на територията на „Азот“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *