Изненада: Половината страни от Г-20 не подкрепиха санкциите срещу Русия!

Свят

Половината от страните от Г-20 не подкрепиха и не наложиха мащабни санкции срещу Русия заради войната в Украйна. Висши западни служители се застъпиха за твърда икономическа блокада на Русия и бяха изненадани от липсата на съгласие от много страни от Г-20, пише Bloomberg.

Най-голямата икономика, която не подкрепя икономически натиск върху Русия, е Китай, отбелязва агенцията. Русия е подкрепена и от други големи икономики като Индия, Бразилия, Южна Африка, Турция и други.

Липсата на единна позиция усложнява приемането на глобални мерки срещу Русия, за които западните страни се застъпват.

Американският вестник The Washington Post съобщи в петък, позовавайки се на данни от украинското разузнаване, че Русия се надява на помощта на Турция, за да удари гъбата на  санкциите. Това сочи предложението на Москва, засечено от украинското разузнаване преди срещата между Владимир Путин и Реджеп Ердоган, която трябва да се проведе в петък в Сочи, пише изданието.

Според прихванатите съобщения, от Турция се иска да позволи на Русия да закупи дялове в турски рафинерии, петролни терминали и резервоари. Това може да помогне да се скрие произходът на петрола и да се заобиколят санкциите, по-специално частичното петролно ембарго на ЕС.

Ами какво очакват ЕС и САЩ?! Че цялата световна икономика ще спре, заради мераците им да ликвидират Русия?! Трябва най-сетне да разберат, че това няма да стане.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *