Изненада: Русия забрани на американците да използват самолетите F-35! Ето каква е невероятната причина!

Свят

Неидентифициран комплекс за радиоелектронна борба вече седмица е кошмар за ВВС на САЩ в Румъния.

Мощна система за радиоелектронна борба от около седмица извършва радиоелектронно заглушаване на военна база в Западна Румъния, където са базирани американски изтребители F-35, пишат чужди агенции. На практика тя им забрани да летят.

За това свидетелстват данните на услугата GPSJam, според които неидентифициран комплекс извършва мощно радиоелектронно заглушаване над югозападната част на Черно море, част от въздушното пространство на България, Румъния и Турция.

Според предоставената информация, първите случаи на заглушаване на въздушното пространство в района на международното летище Констанца, където се намират самолетите на румънските ВВС, НАТО и САЩ, са регистрирани на 4 януари. Оттогава военната авиобаза, разположена само на 300 километра от Крим, е подложена на доста мощно влияние на радиоелектронната война, която нарушава работата на GPS, радари и електронни устройства.

Не е възможно да се установи точното местоположение на комплекса за радиоелектронна борба и неговия тип, но последният не създава непрекъснати смущения, тъй като частта от Черно море между бреговете на Румъния и Крим не е обект на никакви смущения. Освен това, очевидно, производството на електронни смущения се извършва на определени височини, тъй като не са регистрирани повреди на морското равнище.

Като се има предвид чувствителността на американските F-35 към различни видове смущения, това създава сериозен проблем за използването на подобни самолети.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *