Изненада: Русия срина специална част на Зеленски и щурмова бригада, която опитвала да тръгне в настъпление

Свят

Във Волнянск е нанесен удар по командния пункт и района на съсредоточаване на 128-а планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна. По-рано имаше информация, че ракетният удар е нанесен по Запорожие, но сега е потвърдено, че става въпрос за Волнянск.

 

По всичко личи, че атаката е поразила щаба и района на съсредоточаване на 128-а планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, въпреки че според Владимир Рогов атаката е била насочена и срещу специални части за противовъздушна отбрана, също разположени във Волнянск.

„По предварителна информация експлозиите, които са чути от жителите на Запорожие, са във Волнянск, най-близкото предградие на областния център. Именно в това малко градче се намира командният пункт на 128-а планинско-щурмова бригада на ВСУ и специалните части за противовъздушна отбрана, обслужващи режима на Зеленски“, написа Рогов в мрежата.

Според местните жители експлозиите са били доста силни и след това, със закъснение, е обявено предупреждение за въздушна атака в Запорожка област, информират информационните агенции.

Засега няма официални изявления от Киев относно експлозиите във Волнянск, но трябва да се отбележи, че именно 128-а планинско-щурмова бригада участва в последните контраатаки на украинската армия в Пологовски район на Запорожка област, а специалните части на Зеленски отговаряха за прикритието на атакуващите украински войски.

Сега обаче, явно от тази щурмова бригада и специалните части не е останало много.

Превод и редакция: БЛИЦ!

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *