Изненада: САЩ и Европа се молят да произвеждат руската ваксина срещу коронавируса! И Видео!

Свят

Русия е получила предложения от САЩ и Западна Европа за съвместно производство на руската ваксина Sputnik V («Гам-Ковид-Вак»), каза Кирил Дмитриев, ръководител на Руския фонд за преки инвестиции.

Той съобщи, че „хората в Европа и САЩ се обръщат към Руския фонд за преки инвестиции с предложения за създаване на партньорства за производството на ваксината“. Според него, „те най-накрая разбраха“ предимствата на руската ваксина. Както обясни ръководителят на РФПИ, интерес са проявили „частни компании и инвестиционни фондове от САЩ и Европа“.

„Все още не мога да кажа повече, но съобщения могат да се очакват през следващите две седмици“, цитират го ТАСС и Взгляд като се позовават на свои източници.

Дмитриев заяви, че на Запад е стартирана информационна кампания срещу руската ваксина, а в същото време „никой не говори за това колко опасни са западните ваксини“.

През август Министерството на здравеопазването на Руската федерация регистрира първата в света ваксина за профилактика на COVID-19, наречена  „Sputnik V“. Тя бе  разработена от Руския изследователски център по електрохимия и микроорганизми „Гамалея“ и бе наречена на  първия изкуствен спътник на Земята, пуснат в орбита през 1957 г. – „Спутник“.

Русия е получила заявки от над 25 страни за закупуване на милиард дози ваксина.

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп не изключи появата на американска ваксина срещу коронавирус през октомври. Кандидатът за вицепрезидент от Демократическата партия Камала Харис призова никой да не се доверява на твърденията на Тръмп за създаване на безопасна ваксина в САЩ.

Вижте видеото ТУК:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *