ИЗНЕНАДВАЩО и ДРЪЗКО: Сирийските правителствени войски ОБКРЪЖИХА военна база на САЩ! Асад решен да ИЗГОНИ янките от Сирия!

Свят

Съвсем неочаквано и дръзко, сирийските правителствени войски, подкрепени от своите съюзници, се придвижиха мълниеносно към американската военна база Ет Танф, разположена в южната част на провинция Хомс.

По данни на руското Министерство на отбраната, в тази база, американски инструктори и военни обучават и въоръжават, така наречената „умерена сирийска опозиция“. Всички се сещаме за какво. За да може, създадената по този начин армия от терористи отново да нахлуе в контролираните от Дамаск райони на Сирия. И да продължи да сее хаос и смърт.

Припомняме, че още на 2 юни Министерството на външните работи на Сирия предупреди американците да напуснат незабавно района на Ет Танф, където армията на Башар Асад трябва да прогони всички джихадисти и терористи. И да установи мир в региона.

Отговорни служители от администрацията в Дамаск нееднократно заявяваха, цитирани от rusdialog.ru, че засега не са пристъпвали към преговори с терористите, защото очакват действията на САЩ.

Трябва да отбележим и факта, че Ет Танф е стартова точка за много настъпления на „сирийската опозиция“, която американските военни подготвят за бойни действия срещу правителствените войски. И американската база продължава да подготвя терористи, без да обръща внимание на призивите на Дамаск.

Ето защо сирийските правителствени войски, с поддръжката на своите съюзници, се придвижиха неочаквано и бързо към този район. И сега американската база е фактически обкръжена от всички страни.

Средствата за масова информация в Сирия не изключват възможността да бъде щурмуван и превзет военния обект на САЩ. Редица международни военни експерти са убедени, че ситуацията, в която Вашингтон нахално пренебрегва указанията на законното сирийско правителство, не оставя на Дамаск никакви други варианти за действие, освен американската военна база да бъде атакувана и разрушена до основи. Изключение може да се допусне само в случай, че американското командване реши да напусне незаконния военен обект, изграден на територията на суверенната сирийска държава.

Да се прогнозира датата на евентуалната атака е невъзможно. Но отсега е ясно, че Щатите ще се постараят да не пуснат никого във военната си база, въпреки че тя е изградена незаконно на територията на Сирия.

Много е възможно обаче, на фона на тоталното настъпление на Сирийските правителствени войски по целия театър на бойните действия и непрекъснатото прогонване или унищожаване на остатъците от терористичните бойни групи, Пентагонът да реши да се откаже от военната си база в Ет Танф. Още повече, че тя вече не му е необходима, поради факта, че желаещите да влизат в редовете на джихадистите и да се бият срещу армията на Асад, нейните съюзници и руските Въздушно-космически сили, стават все по-малко.

Така, въпреки усилията на САЩ да забавят и спрат прочистването на Сирия от джихадистката напаст, правителствените войски и руските Въздушно-космически сили продължават да освобождават територията на Сирия. И да възстановяват мирния живот в изстрадалата арабска държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “ИЗНЕНАДВАЩО и ДРЪЗКО: Сирийските правителствени войски ОБКРЪЖИХА военна база на САЩ! Асад решен да ИЗГОНИ янките от Сирия!

  1. Време е руснаците да въоръжат сирийската армия със Стингър, както Щатите въоръжиха муджихидините в Афганистан!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *