Илиян Василев: Гешев се цели в президента, но може да събори правителството

България отблизо
Гешев пита дали може да повдигне обвинение за да дисциплинира президента. Не може. Всичко минава през Народното събрание. Иначе прокуратури се опитаха да образува производство срещу президент, но Цацаров го отмени.

Изглежда милиционерите в правото имат повече хъс, твърди адвокат Илиян Василев.

 

Още веднъж, да бъде ясно, подобни груби атаки срещу президента Радев само ще го позиционират като антитеза на властта, т.е. ще му изпишат вежди.

Няма процедура, която да минава през Гешев и сайта на Пеевски „Правен свят“ и която да му позволи да контролира Президента през неговите си мутренски номера.

И сега какво, ще натопят и Конституционния съд в тази „каша“?

Единствената възможност е ако има Гешев основание за разследване в държавна измяна да си направят казуса и да го пратят в Народното събрание. Там се решават нещата.

 

Не по тази тема, няма да се вържа – без значение дали е Радев или друг. Много ми идва прокурорската република на Гешев, която ерозира цялата конструкцията на правовата държава и парламентарната република и се опитва идиотски да ни превърне в република в която всички власти и изпълнителна, и президент и законодателна и съдебна ще е зависима от главен прокурор, който на ВСИЧКО ОТГОРЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН.

 

Тоест Президента може, а главния е над него. Защо не пита КС как може да бъде разследван и махнат от поста си самия Гешев?

 

Ясно ли ви е – искат да ви управляват хора като Гешев, които не са избирани от вас и от мен, ей такива смешници, милиционери в правото.

 

Искането на Гешев за развързване на ръцете за отстраняване на президента натоварва КС с огромна отговорност. Очевидно че няма правно основание. И тогава КС ще се делегитимира тотално и България ще потъне в размирици, защото институциите ще са делегитимирани. Ако някой си мисли, че Радев ей така просто може да бъде отстране – сори.

 

Не изключвам Гешев да започне да организира информационни течове от „доказателства“-

Но КС трябва да остане на висотата на своите отговорности.

 

Ако отсъдят че Гешев може да обвинява президента, докато е на позицията си, тогава действително правителството не само ще падне, но и държавата ще отиде по дяволите.

 

Tagged

3 thoughts on “Илиян Василев: Гешев се цели в президента, но може да събори правителството

  1. Няма разделение на властите. ГЕРБ ББ с подкрепата на ДПС , САЩ са овладели парламента, прокурора, ВСС НАЧЕЛО С Магдалинчев. Е няма живот за тези които се опънат на ГЕРБ ББ ,затова някои се гръмват…….

  2. Правят с нас каквото си поискат. Може и изборите да отменят. И да се назначават сами

  3. Гешев не зае как да се хареса на Бойко, ама при опитите му може да събори и Бойко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *