ИТН със силна заявка: Ще бъдем важен фактор в управлението, готови сме за диалог!

България отблизо

Най-голямата цена е бъдещето на България и начинът, по който живеят българските граждани. Всичко, което работи в посока съставяне на стабилно и успешно управление, което да може да реши най-наболелите проблеми на българите – това ще е цената.

 

Това посочи пред България Он Ер главният секретар на „Има такъв народ“ Виктория Василева.

По думите ѝ ИТН не се е отказала нито за миг от решенията вследствие на референдума.

„Времето ни показа, че има и много други наболели проблеми, които чакат да бъдат решени и са в момента на дневен ред – здравната криза, кризата с електроенергията, благосъстоянието на гражданите и състоянието на бизнеса, който буквално оцелява в тази ситуация“, коментира Василева.

Според нея едва след резултатите от изборите може да се обсъждат приоритетите.

„Нормалният ред е първо да чуем какво мислят българските граждани – кой и по какъв начин да ги управлява. Тогава вече всеки да сложи на масата своите приоритети и да видим кои са общи за политическите партии, които могат да постигнат съгласие“, категорична е тя.

ИТН ще бъде един от важните фактори в следващото управление на страната, изтъкна Василева.

„Много от хората, които приветстват нашето поведение, са доволни, че са видели в наше лице за първи път партия, която не е отстъпила в името на властта, тоест не се е продала“, обясни събеседникът.

Българският народ иска политическите партии да седнат и да се разберат, смята тя.

„Българските граждани се опитват да ни кажат два поредни избора, че не искат да бъдат управлявани еднолично. Готови сме на диалог“, подчерта Василева.

Главният секретар на „Има такъв народ“ заяви, че ГЕРБ и ДПС остават единствените партии, с които не биха могли да разговарят изобщо.

„Ние сме хора, които могат да оставят настрани тежките думи, казани по наш адрес. Досега едва ли е имало по-оплювана нова политическа формация от нас“, уточни гостът в студиото.

Василева коментира и изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Не познавам друг човек, който за единица време може да изрича толкова щуротии. Този човек в момента няма полезен ход. Хората много отдавна прозряха, че това е човек, който е далеч от реалността“, посочи тя.

Служебното правителство било попаднало в ситуацията, в която е трябвало да гаси много пожари, смята Василева.

„Бяха допуснати доста грешки – мерките бяха прилагани без хората да бъдат подготвени. Това създаде тази криза. Когато говорим обаче за Ковид-19, смятам, че нещата ги изтървахме още в началото“, уточни тя. И добави, че на този етап „зелените сертификати“ у нас не дават резултати.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *