И ако Борисов ви изскочи в гръб докато се къпете, не се стряскайте! Това е просто…брифинг

България отблизо

Това вече е пълно управленско безсилие!

Кое наложи снощи извънредния брифинг на Борисов?

Имаше ли нещо важно за казване?

Състояла се среща за Западните балкани. Е, и?

Отпускали ни 3,3 милиарда евро, но не точно само на нас и незнайно кога. Е, и? Новина в един ред.

Всеки ден има срещи, всеки ден има събития. Значи ли това, че трябва да ти прекъснат филма и на екрана да цъфне я Щабът, я Борисов?

Какво разбрахме от снощния натрапен ни в праймтайма монолог?

Първо, че имало среща. Ама македонците се държали дръпнато. Ми да се държат. Птичката веднъж ти кацва на рамото, каза мъдро Вождът.

Второ: Мерките паднали, ама да не се правим на много отворени. Изброят ли се 100 заразени на ден, отиваме обратно в пандиза. Я вижте какво става в Русия, Франция и САЩ? Няма тън, няма мън.

Кой? Ние да сме се уплашили? Аз всеки ден съм по заводи, по хора, по магистрали. Свършил съм си работата и я върша. Не съм се скрил, размаха пръст Баце.

Трето: Искате да отворим детските градини? Е, няма да стане, нали ви отворихме кафенетата? Гледах днес по „Витошка“ хора, хора, това на карантина ли ви прилича?

Четвърто: Кой ви е ограничавал свободата? В някои страни не можеше да се излиза на улицата, а българите цял ден ходеха по магазини, по банки, по аптеки…Аз да не съм Мицотакис да ви карам СМС-и да ми пращате? И заповедта за маските не дойде от мен, но е хубаво да ги има. /Реплика, която се повтаря всеки път при всяко включване/

Пето: Не сме взели заем, какъвто ни предлагаха. Имаме пари, ама аз ги пазя. Да има за вас! /Кои нас, не е ясно/

Шесто: Журналистите да ми задават кратки въпроси, че губим времето на хората. Те сигурно искат да си гледат филма, или каквото там си гледат.

Седмо: Ама стига сте ме питали за президента. Не желая да говоря за него! И понеже не желая да говоря, ще ви кажа, че този човек винаги говори срещу правителството. И всява страх у хората. Това не е почтено от негова страна. Той е негативен.  Прекъснал съм всякакъв диалог. Нито го чувам какво казва, нито го слушам. Ама ви заявявам, че не е прав! Не ме питайте за президента! Какво? Още един въпрос? Ами нали ви отговорих. Той всява страх, докато аз се чудя как да отворя заведенията и да идем на почивка лятото. Не ме занимавайте! /И така цели пет минути…/

Осмо: Да не мислите, че аз съм спрял програмата на телевизиите, за да ме дават. Ами нека си дават филмите, кой им пречи? Дали да ме включат си е тяхна работа, ние си правим брифинг. /А какво прави зад гърба му клетата преводачка за глухонеми? Тя за шепата избрани журналисти ли е застанала там? И кой вярва на Борисов, че не искал да го дават по телевизията, но тв собствениците сами се натискали?/

Може да извадим девето, десето и така до плюс безкрайност.

Но нещата се повтарят и няма нищо ново под слънцето, камо ли тема за безкраен брифинг.

Какво налага това? Цял ден ни облъчват с новини какво е направил ББ за деня, а вечерта завършва с едночасов брифинг.

Това ли е новият начин на управление?

Или вече е предизборна агитация? Промиване на мозъци? Нарцисизъм и…

Отговорете си сами!

А отговорът може да дойде довечера на порения брифинг!

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net 

2 thoughts on “И ако Борисов ви изскочи в гръб докато се къпете, не се стряскайте! Това е просто…брифинг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *