И Дариткова сгазила лука. Ето каква семейна имотна тайна крие

България отблизо
Новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова отказа да коментира скандала с апартаментите на хората от властта с мотива, че няма опит в пазарните отношения.
Дали това направи от колегиалност или защото миналото й не е безупречно?

През 2012 г. нейното име бе замесено в скандал с опрощаването на 53 000 лв. от държавата. Парите не са дарени пряко на нея, а на нейния съпруг Никола Проданов, пише сайтът Фрогнюз.

 

53 000 лв. са от натрупан наем за чайна в Пампорово. Областната управа в Смолян обаче закъсняла да внесе в съда иск срещу него. Дългът е опростен. Решението за опростяването е на магистратите. Мотивът – изтекла давност.

 

“Чиновниците са реагирали прекалено късно”, пише в мотивите на магистратите. За това време можели например да отдадат чайната под наем на друг.

 

Обяснението на Проданов тогава: “Не давам изявления.” Това е втори гаф на депутатското семейство в онова време. Дариткова се прочу след проверка на Сметната палата, която установи, че е “забравила” да впише в имотната си декларация автомобил “Ягуар”, купен от мъжа й. Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не й казал за колата. Той пък й отговорил: “Забравих.”

loading...

Tagged

1 thought on “И Дариткова сгазила лука. Ето каква семейна имотна тайна крие

  1. ГЪБАРКОВА ИМА ПРОБЛЕМИ С ПАМЕТТА: ЗА СВОИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗАБРАВЯ ЗАБРАВЯ, А ЧУЖДИТЕ ГРЕШКИ НА „ВРАГОВЕТЕ“ РАЗДУВА ДО СТЕПЕН НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *