И Екатерина Захариева клекна пред Москва?! А може да е само…

България отблизо

България е заинтересована от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия. Това заяви в интервю българският министър на външните работи Екатерина Захариева.

Интервюто е дадено в навечерието на нейното посещение в Москва.

„От 8 години не е имало посещение на български външен министър в Москва. Това ще бъде и моето първо посещение в Русия, откакто от 2017 г. заемам поста на вицепремиер и министър на външните работи.

Радвам се, че тази визита се случва точно във време, когато нашите две страни отбелязват 140 години от установяване на дипломатически отношения и благодаря на г-н Сергей Лавров за поканата“, каза тя.

Българският външен министър се надява, че нейната визита ще премине в атмосфера на двустранен диалог, „основан на конструктивно сътрудничество и взаимно зачитане на интересите”.

„Ние сме заинтересовани да водим равнопоставен и взаимноизгоден политически диалог, при който се ръководим от своите национални интереси и общата политика на ЕС и НАТО“, подчерта Захариева./blitz.bg/

Ако Екатерина Захариева ще се ръководи от „общата политика на ЕС и НАТО“, то по-добре да не ходи в Москва. Понеже САЩ и НАТО са отявлени врагове на Русия. Ето затова позицията на Борисовото правителство спрямо нашата двойна освободителка Русия е шизофренична. Не може да се правиш на приятел на Русия и в същото време да се ръководиш от „политиката на НАТО“. Това няма как да стане. И точно на това противоречие неведнъж обръщаха внимание в Москва.

Само че Борисов упорито си повтаря, че иска да е в добри отношения и с Русия, и с НАТО. Защото неговата политика се основава на пълната липса на всякаква политика. И на пълната липса на каквато и да било позиция. Понеже когато има две противоборстващи страни, трябва да застанеш на едната или другата страна. Ако не го направиш по-добре не се меси там, защото рискуваш в близко бъдеще да те прегазят и едната, и другата страна.

Борисов обаче не иска да разбере този простичък факт. Защото се надява да получи индулгенция и от САЩ, и от Русия, за да продължи премиерстването си. Засега му се получава. Въпросът е докога?! А що се отнася до Екатерина Захариева, тя просто предизборно прави воаяжи като каканиже за ЕС и НАТО, макар че напоследък двете организации май нямат много общи неща помежду си.

Редактира Иво Македонски, istinata.net

 

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *