И Латвия ИЗБУХНА: Там вече става нещо НЕВЕРОЯТНО! Вижте ТУК!

България отблизо Свят

Тлеещото дълго време недоволство на латвийските граждани от деструктивната роля на ЕС в страната им, накрая избухна.

На завършилите преди два дни парламентарни избори, Социалдемократическата партия „Съгласие“, чиито лидер Нил Ушаков е и кмет на столицата Рига, получи най-много гласове и зае първо място на изборите.

Партия „Съгласие“ се ползва с подкрепата на руско-езичното население на Латвия. При 100% преброени бюлетини, формацията получава почти 20% от гласовете на гражданите.

По данни на Централната избирателна комисия, в парламента влизат още партия „Кому принадлежи държавата“ с 14,25%, Нова консервативна партия с 13, 59%, обединението „За развитие на Латвия“ с 12%, движението „За национална независимост на Латвия“ с 11%, „Съюзът на зелените и селяните“, който сега е начело на управляващата коалиция, получава 9,90%. В парламента влиза и партия „Ново единство“, която има 6, 69%.Останалите партии не са успели да преминат 5%-та бариера за влизане в парламента.

По такъв начин, партия „Съгласие“, заедно с партия „Кому принадлежи държавата“, обединението „За развитие на Латвия“, движението „За национална независимост на Латвия“ и партия „Ново единство“ могат да получат абсолютно мнозинство в новия парламент на страната. И като се има предвид, че в техните предизборни програми фигурира точката за възстановяване на приятелските отношения с Руската федерация, то няма как да не направим извода, че след 27 годишно управление на Латвия от Брюксел и неговите сателити в страната, парламентарната и правителствена политика вече категорично започва да се ориентира към тяхната велика съседка Русия.

И този ход на събитията съвсем не е неочакван. Напротив. Мнозина в Латвия искаха да се освободят от убийствената опека на Евросъюза, която за броени години успя напълно да съсипе икономиката им. И да ги постави в положение на аутсайдери, които се чудят как да живеят и с какво да си платят непрекъснато нарастващите такси и данъци.

Всъщност, ликвидиране икономиката на Латвия, както и на Естония, и Литва, стана по същия модел, по който това се случи и в България. Бяха ликвидирани промишлеността и селското стопанство и хората останаха без работа. И, съвсем естествено, растящото недоволство от убийствената намеса на Брюксел в икономиката и политиката на родината им, доведе до настоящите резултати от парламентарните избори в Латвия, които бяха проведени на 6 октомври.

Латвийците вече излизат от орбитата на ЕС, поради простата причина, че Брюкселските „бизнесмени“ бръкнаха много дълбоко в техните джобове и оставиха хората да живеят в глад и мизерия.

Същото, в най-скоро време ще се случи и с Литва и Естония. Защото хората там са не по-малко гневни от „реформите“ на Евросъюза, които разсипаха страните им. А тях превърнаха в икономически и политически роби.

И всичко това става, заради факта, че в Брюксел не можаха да осъзнаят поуката от една мъдра българска поговорка. Че на лъжата краката са къси. Можеш да завладееш с лъжа народите, но не можеш с лъжа да ги държиш дълго време в подчинение.

Скоро Брюксел ще бъде изолиран от европейските народи и по още една, много важна причина. Защото велика и мощна Русия се противопоставя на западните лъжи. И неизменно ги разобличава. А това дава сили и смелост на народите да отхвърлят робията на западните „чичковци“.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *