И Южна Корея РАЗТЪРСИ САЩ! Вече ДОКЛАДВА на…! Ето невероятните факти! Вижте ТУК!

Свят

Фактът, че Северна Корея и нейният лидер Ким Чен Ун вървят твърдо заедно с Русия и нейния президент Владимир Путин, не се нуждае от доказателства.

И все пак ще припомним, че при дискусиите, относно определяне място за срещата на Ким Чен Ун с Доналд Тръмп, САЩ настояваха място на срещата да е Сингапур. А представителите на Северна Корея държаха на Владивосток или в краен случай на Хабаровск.

Това пределно ясно показва желанието на Северна Корея да има за съюзник мощната руска държава. По простата причина, че за да продължи процеса на сближаване на двете Кореи и да се увенчае той с тяхното обединение, трябва да бъде преодоляна силната съпротива на Съединените щати. А това, както всички разбират, не може да стане само с възможностите на двете Кореи.

Тази истина явно добре се разбира и от южнокорейския президент Мун Дже Ин. Ето защо, преди няколко дни, по инициатива на Сеул се състоя телефонен разговор на Мун Дже Ин с руския президент Владимир Путин.

В хода на този разговор, южнокорейският президент е информирал подробно Владимир Путин за резултатите от историческата среща между лидерите на двете Кореи.

Припомняме, че тогава Ким Чен Ун изрази категоричното си становище, че войната между Северна и Южна Корея трябва да бъде прекратена. Че Северна Корея се отказва от своята ядрена програма и поема задължението никога да не употребява ядрено оръжие срещу друга страна, ако няма заплаха за целостта и суверенитета на севернокорейската държава. И, което е най-важното, Ким Чен Ун предложи на своя южнокорейски колега да започне процес на обединение между двете Кореи.

Тези предложения на Северна Корея бяха приети с ентусиазъм не само от Южна Корея, но и от цялата световна общественост, която желае светът да се движи към мир и разбирателство. Единственото изключение бяха, както се досещате, САЩ и колективния Запад.

Та по време на телефонния разговор, Владимир Путин и Мун Дже Ин са оценили положително всички постигнати договорености между двете корейски държави. А според информация на Кремъл, руският президент Владимир Путин е изразил готовност да помогне за улесняване и развитие на сътрудничеството между КНДР и Южна Корея.

Владимир Путин е акцентирал особено върху декларацията от срещата между лидерите на двете корейски републики. В декларацията е отразено твърдото намерение на корейските лидери да бъде осигурен безядрен статут на Корейския полуостров.

Руският президент е изразил също своята увереност, че  сътрудничеството между КНДР и Република Корея ще превърне Корейския полуостров в мирен, стабилен и проспериращ регион за благото на неговите жители.

Владимир Путин и Мун Дже Ин са разговаряли и за разширяване на сътрудничеството между Руската федерация, КНДР и Южна Корея, което може да се осъществява чрез реализиране на тристранни инфраструктурни и енергийни проекти.

Ако предадем на по-разбираем език дипломатичните фрази, ще видим, че южнокорейският президент, също като своя колега от Северна Корея, е помолил руския президент Владимир Путин, да се включи в започналия мирен процес между двете Кореи. Защото да имаш за съюзник най-мощната държава в света, е гаранция за осъществяване на всичко, което си замислил. А обединението на двете Кореи е отдавнашно желание и на корейския народ, и на неговите лидери. Разбира се, желание, което не може да се осъществи без решаващата помощ на такава мощна държава като Русия.

Виждаме и още нещо. Че светът започва все по-уверено да счита Русия, не само за мощна, но и за приятелска държава. И все по-често се обръща към нея за сътрудничество и подкрепа.

Народите започват все по-бързо да бягат от САЩ. А Русия и нейният харизматичен президент Владимир Путин, стават новия притегателен център за цялото човечество.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “И Южна Корея РАЗТЪРСИ САЩ! Вече ДОКЛАДВА на…! Ето невероятните факти! Вижте ТУК!

  1. Това е ясно като бял ден ..колкото по рано някой нещастни грабители и военолюбци,като Фащ ..и техните подлоги .Го осъзнаят токова повече ще живеят …Това е неизбежно ..РУСИЯ е гарант за световния МИР ..Умен Човек я ръководи ..доказа го, и с действия и тн.т. Не става само с войни ..свърши тая ,Ако искат да воюват хайде но не им стиска ,,, да се свършва ..вече

  2. Браво Иво! Удоволствие е, да чета статиите ти, истината винаги побеждава!

  3. Благодаря, Лили! Ще предам непременно Вашия отзив на г-н Македонски. Защото такива коментари като Вашия, го зареждат с нова енергия. Благодаря ти от негово име.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *