Йордан Цонев: Ако се мобилизираме, нашият председател Карадайъ ще отиде на балотаж!

България отблизо
БЛИЦ потърси зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев за коментар на горещата тема за участието на партията в президентските и парламентарни избори. Ето как г-н Цонев отговори на въпросите на управителя на медията Ивайло Крачунов.

-Г-н Цонев, защо ДПС издигна председателя си Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова за президент и вицепрезидент?
-Защото цялата партия смяташе, че трябва да издигне собствена кандидатура, за да покаже на българското общество, че ДПС е национално отговорна партия, има собствена визия за президентската институция и работи за укрепване на всички демократични институции.

Има и още една причина – ние сме разтревожени от състоянието на президентската институция през последните години, защото не олицетворява единството на нацията и не изпълва със съдържание конституционните принципи, които са заложени в нея.

Напоследък виждаме откровено нарушаване на конституцията и от самия президент Радев.

Нашето послание към българското общество е, че ако искаме да имаме единство на нацията, трябва да гледаме еднакво на всички етноси, които живеят в България.

– Има ли шанс ДПС да спечели президентските избори или да отиде на балотаж, предвид социологическите проучвания?
-Социологическите проучвания са нещо, което ориентира хората, но динамиката в обществото дава възможност те да бъдат променяни. Още повече, че социологически проучвания за явяване на нашия председател като кандидат за президент няма. Вероятно г-н Карадайъ ще е единственият лидер на партия, който се явява като кандидат за държавен глава.

Надявам се, че ако се мобилизираме ще можем да отидем на балотаж. Ще направим всичко възможно, което зависи от нашата партия за постигането на тази цел.

Tagged

2 thoughts on “Йордан Цонев: Ако се мобилизираме, нашият председател Карадайъ ще отиде на балотаж!

  1. Вижте го колко мазен и долен е Кирияк Цонев – всичко, до което се докосна, го продаде и предаде. Ще има ли възмездие за подобни твари?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *