Йордан Цонев към Петков: Ще те свалим!

България отблизо

Да, оставката на Никола Минчев не е най-важната тема. Най-важната тема е оставката на кабинета. С тези думи зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев се обърна към премиера Кирил Петков, който бе в пленарната зала за дебата по оставката на председателя на парламента Никола Минчев.

Преди това Петков се обърна към „Възраждане“ и ги попита как ще се чувстват избирателите им, ако те днес гласуват заедно с ДПС.

„Възраждане” – между вас има много честни хора, които са дошли с други идеи в парламента, заяви Кирил Петков и попита как ще обяснят на избирателите си, че гласуват с ДПС. Предателството на ИТН ще го видят всички, каза още премиерът.

„Във ваши дискусии се говори, че никога не трябва да се приемат закони на ДПС. Вие заставате на фейсбук платформата си и говорите за българското начало, патриотизма, ще натиснете ли бутона да вземете оставката на г-н Минчев, заедно с ДПС. Как ще го обясните? Това е задкулисието, с което се борим всеки ден“,обърна се Кирил Петков към представителите на „Възраждане“.

 

Най-важното тема за нашите избиратели, легитимно гласували 360 000 души, е свалянето на това правителство. Те ни питат кога ще свалите този кабинет, който позори България и руши държавността, заяви Йордан Цонев от трибуната на НС.

Ние не сме тук да търпим корумпираното ви и некадърно правителство, не да крепим това правителство, заяви Цонев.

И отсече: „И ще го свалим!”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *